Det som aldri stilner

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Bakgrunn for prosjektet

Mange har en oppfatning av at spiseforstyrrelser kun handler om å endre kroppens utseende, fordi den spiseforstyrrede tilsynelatende kan virke besatt av nettopp dette. Derfor føler mange seg alene med sykdommen og opplever mangel på forståelse fra de rundt seg. For at pårørende, venner og helsepersonell skal kunne være en god støtte, er forståelse av hvordan det er å leve med sykdommen viktig. Formidling av egenerfaringshistorier kan derfor gi pårørende verdifull innsikt i sykdommen og bidra til at den som er syk får best mulig støtte, forståelse og oppfølging fra de rundt seg.

Målsetting for prosjektet

Målet er å bruke egenerfaringshistorier fra kvinner og menn, som har eller har hatt en spiseforstyrrelse til å forbedre og øke pårørendes forståelse av sykdommen og hvordan det er å leve med en spiseforstyrrelse.

Målgruppe

Vi ønsker at lydutstillingen skal nå ut til personer som står, eller kan komme til å stå, nær en person som er rammet av spiseforstyrrelser.

Antall personer i målgruppen som prosjektet planlegger å nå

560

Beskrivelse av tiltak/aktivitet samt gjennomføring av prosjektet

«Det som aldri stilner» er en lydutstilling med tema spiseforstyrrelser, som formidle egenerfaringshistorier fra totalt ni informanter som selv har eller har hatt en spiseforstyrrelse. Lydutstillingen består av fire høyttalere som er plassert i en sirkel. Fra høyttalerne hører publikum stemmer fra fem kvinner og fire menn, hvor hver av stemmene representerer historien til en av informantene. Lydutstillingen vil dra på turne og vises i Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim. Turneen vil vare i fem uker og starte i Bergen og avslutte i Trondheim. I hver av disse byene vil lydutstillingen bli stilt ut i en periode på en uke og det vil arrangeres skoleklassebesøk og temakvelder i regi av ROS. Prosjektet vil ha varighet fra januar til november 2022 og vil gå over tre faser. I første fase av prosjektet vil prosjektleder gjennomføre 27 samtaler med fem kvinner og fire menn som har eller har hatt en spiseforstyrrelse. Lydutstillingen vil være basert på historiene til disse informantene. I andre fase av prosjektet vil prosjektleder utvikle og ferdigstille lydutstillingen. I siste fase vil prosjektleder sammen med senterlederne planlegge og gjennomføre utstillingene i Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim.

Fremdriftsplan for prosjektet

Prosjektet vil gå over tre faser: Første fase: innsamling av materiale til utvikling av monologer, vil vare i 4 uker og starte 1.januar og avslutte i slutten av måneden. Andre fase av prosjektet: utvikling og ferdigstilling av lydutstillingen, vil vare i åtte uker fra starten av februar til slutten av april 2022. Siste fase av prosjektet: planlegging og gjennomføring av utstillinger, vil gå fra starten av mai til slutten av oktober 2022.

Prosjektleder

Hanne Dahl Geving

Detaljer
Program
Helse høst (2021)
Prosjektnavn
Det som aldri stilner
Organisasjon
Rådgivning om Spiseforstyrrelser
Beløp Bevilget
2022: kr 384 000
Startdato
01.01.2022
Sluttdato
01.11.2022
Status
Avsluttet