Digital trening for eldre med MS

Søknadssammendrag

Pandemien har ført til at mange eldre med MS har blitt isolerte. Og selv om de over 65 år er vaksinerte, er det mange som fortsatt er engstelige for å bevege seg ut i samfunnet igjen. Mange sitter hjemme og er ikke i gang med livet slik det var før pandemien. Samtidig er målrettet trening viktig for dem som har MS. Mange har mistet treningstilbudet sitt eller ikke vet hvordan de kan trene når man er eldre og har MS. De mangler inspirasjon og det håper vi å kunne gi dem ved å ha med en eldre mann med MS i treningsfilmene.

Målet er å få eldre mennesker med MS over 65 år i bedre fysisk og psykisk form. Vi ønsker med dette prosjektet å gi dem et tilbud om trening som er spesielt tilrettelagt og som ikke gjør at de må forlate hjemmet. Vi vil gi enkle faglige råd fra fagpersoner i forhold til trening for eldre med MS.

Vi skal lage fire treningsfilmer for eldre med MS over 65 år. Målet er å gi eldre MS-pasienter trening som kan gjøre dem i bedre fysisk og psykisk form. Fokus på funksjonelle øvelser som skal gi økt muskelstyrke og bevegelighet. F.eks til å reise seg opp og sette seg ned, løfte ting fra gulv, hente ting ut av skap og hyller, knyte sko, komme seg inn og ut av bil, gå i trapper, øke balanse og redusere risiko for fall. Treningsøktene blir lagt ut i sin helhet gratis på YouTube, ms.no og Facebook. De som har MS har uforutsigbare dager der dagsformen kan variere veldig, og en treningsøkt kan være vanskelig å planlegge. Første film legges ut 1. november, siste 15. februar 2022. Vi håper å få flere eldre med MS i bedre fysisk form med dette prosjektet.

Prosjektleder/forsker

Astrid Moe Eikrem

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Digital trening for eldre med MS
Organisasjon
Multippel Sklerose forbundet i Norge
Beløp Bevilget
Kr 295.000
Startdato
19.08.2021