Dyrerike turer for barn

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Mange barn har ikke så lett for å komme seg på turer utenfor sine nærområder, pga foreldrenes dårlige økonomi. Mange barn i Norge vokser opp i hjem hvor det ikke er flust med penger. Vi synes det er viktig å fokusere på fattigdommen også nasjonalt. Den økende og nye fattigdommen er skjult, da det selvfølgelig er flaut å snakke om det. Prosjektets målsetting var å gi barn et tilbud om å være med på tur uten at det koster foreldrene noe. Gjennom deltakelse i slike turer fikk barna en opplevelse som de ellers ikke ville fått.

 

Vi gjennomførte to turer for barn i alderen 9-14 år. Den ene til Dyreparken i Kristiansand. den andre turen gikk til NRKs opplevelsesenter i Oslo.

 

Tilbudet vårt var ment til barn som av en eller annen grunn ikke har så lett for å være med på slike opplevelser. Vi kontaktet noen helt privat som vi tenkte ønsket et slikt tilbud. Vi kontaktet også barnevernet i Larvik og Lardal, sosiallæreren på en skole, og Flyktningenheten i Skien kommune. Vi kunne ha satt opp mangle flere busser fra hvert av disse stedene, på grunn av den overveldende responsen. Det var ingen lett oppgave for de som skulle prioritere hvem som skulle få være med. Vi fikk erfare at det var et enormt behov for tiltak blant barn og unge. Det var lett å se at alle hadde kost seg og hatt utbytte av turene. Tilbudet var først og fremst til barn, og noen få foreldre som ellers ikke er med på så mye.

 

Barna som var med var både etnisk norske og med opprinnelse fra mange andre land. Flott for oss å kunne bidra med noe vi ser blir satt pris på, og som er en felles aktivitet som kanskje kan være med på å minske rasismen i vårt samfunn, og øke forståelsen og respekten for hverandre. Mens vi jobbet med turene fikk vi avdekket et enormt behov for slike tiltak. Alle de fire stedene som vi hadde kontakt med kunne sendt med mange flere. Larvik, Fjell og Skien sa de kunne trenge fem busser hver. Vi har nok av folk som vil stille opp på framtidige arrangementer, og vi håper å kunne få til noe tilsvarende til neste år, dersom det finnes midler.

Prosjektleder/forsker

Wenche Kristoffersen

Detaljer
Program
Forebygging (2006)
Prosjektnavn
Dyrerike turer for barn
Organisasjon
Norsk Folkehjelp
Beløp Bevilget
2007: kr 55 000
Startdato
01.04.2007
Sluttdato
30.09.2007
Status
Avsluttet