En eventyrlig hverdag

Søknadssammendrag

Rælingen Røde Kors har en besøkstjeneste som består av frivillige besøksvenner som besøker og aktiviserer beboerne på sykehjem i Rælingen kommune. Mange eldre og enslige er spesielt berørt av de strenge tiltakene rundt covid-19. Vaksinasjoner er en gledelig nyhet, slik at sykehjem begynner å ta imot besøk. Men de savner fortsatt underholdning og aktiviteter som får lys og glede inn i sin hverdag, derfor vi ønsker å tilby konserter, aktiviteter og Klokkeklovnene, Trekkspillklubben m.fl. Vi har gjennom flere år opparbeidet et godt samarbeid med sykehjemmet, som er glade for alle tiltak som bringer liv og glede inn i hverdagene.

Målsetting:
Gi kulturelle/sosiale opplevelser som avviker fra hverdagen.

Vi ønsker å tilby tilpasset underholdning ca. én gang pr. måned på Løvenstadtunet sykehjem. Datoer/klokkeslett bestemmes i god tid, i samarbeid med service- og kulturleder for sykehjemmet og de aktuelle underholderne. Dersom det fortsatt er covid-19 restriksjoner, så har Løvenstadtunet installert
utstyr slik at underholdningen kan overføres fra underholdningsrom og ut til de enkelte avdelingene på Løvenstadtunet. Underholdningene organiseres totalt 12 ganger i løpet av prosjektperioden. Det vil si at noen tiltak kjøres to ganger.

Tiltak 1: Klokkeklovnene.

Tiltak 2: Genser’n t’n Johansen, en kavalkade over Johansen’s eventyrlige liv som sjømann før han ble sykehjemsbeboer.

Tiltak 3: Den lokale Trekkspillklubben.

Tiltak 4: Viseklubben.

Tiltak 5: De humoristiske Hverdagskara.

Tiltak 6: Trubadurene Sigbjørn og Øivind.

Tiltak 7: «Fest på tunet» hvor det skal grilles, serveres kaffe med kaker.

Mange av beboerne ønsker å få påfyll av annen karakter enn vanlig besøk. Det er kjent at musikk og artige historier vekker til live gode, gamle minner hos eldre, særlig personer med demens, og at humor og latter. Gode kulturelle opplevelser for sårbare vil være av stor verdi for det enkelte menneske og for samfunnet.

Prosjektleder/forsker

Ingrid Carlsen

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
En eventyrlig hverdag
Organisasjon
Norges Røde Kors
Beløp Bevilget
Kr 70.000
Startdato
08.04.2021