Fast i fisken- om ernæring og matglede

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Antall personer i målgruppen

50

Fremdriftsplan

Milepæl 1 teoretisk modul. Som foredragsholder får vi hjelp av klinisk ernæringsfysiolog fra Sunnaas sykehus. Den teoretiske delen vil ha vekt på kalori- og næringsstoffsbehov, utfordringer og komplikasjoner med under- og overvekt, samt andre medisinske implikasjoner. Det vil legges vekt på informasjon og råd som gir bredere forståelse av egen situasjon og hvilke grep en selv kan velge samtidig som matglede står i fokus. Milepæl 2 praktisk arbeid på kjøkkenet Kokken som er ansvarlig for den praktiske delen sitter selv i rullestol og vil også være en rollemodell som på en troverdig måte kan demonstrere hva som er mulig. Han får støtte fra Norske kokkers landsforening Sørlandet. Det vil legges vekt på å vise hvordan bitte små justeringer kan gjøre matlaging praktisk overkommelig og hyggelig. Deltagerne vil deles i grupper og få hver sine retter å lage og hver sin kokk som veileder. Milepæl 3 Rekruttering og praktisk forberedelse Vi vil benytte eget medlemsblad og sosiale medier for å informere om seminaret. I tillegg sender vi invitasjon til alle medlemmer på e-post. Milepæl 4 Gjennomføring Med god forberedelse vil gjennomføring stort sett være logistikk og mindre justeringer under prosjektgruppens ansvar. Milepæl 5 Etterarbeid Vi mener det vil være nyttig å følge opp deltagerne med informasjon og muligheter for deling av videre erfaringer. Vi vil ha en facebookgruppe hvor deltagerne kan holde kontakt, inspirere og heie på hverandre.

Prosjektleder/forsker

Ingrid Rebecca Njerve

Detaljer
Program
Helse
Prosjektnavn
Fast i fisken- om ernæring og matglede
Organisasjon
Norges Handikapforbund
Beløp Bevilget
2023: kr 365 000
Startdato
01.03.2023
Sluttdato
31.12.2023