Forum for foreldre med dysleksi

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Foreldre til barn med dysleksi er ofte fortvilte, og ønsker et sted der de kan dele erfaringer og frustrasjon. Vi ønsker å sette opp et foreldre-forum der nettopp dette skal være agenda. Målet er å gi foreldre påfyll og motivasjon, slik at de skal sitte med gode verktøy for hvordan hjelpe sine barn.

 

Prosjektet har av enkelte grunner (se fullstendig prosjektbeskrivelse) både skiftet prosjektleder, og omfang siden søknaden ble skrevet. Omfanget ble redusert etter retningslinjer fra Helse og Rehabilitering.

 

Over en helg møttes om lag 20 foreldre til foredrag og diskusjon om dysleksivennlig skole, rettigheter i skolen, og tanker om mestring. Tilbakemeldingene fra foreldrene var utelukkende positive. Å kunne snakke med noen ”i samme båt” ble trukket frem som en styrke i forumet. Samtidig var formen en kombinasjon mellom foredragsopplegg og muligheten til å lufte frustrasjoner, slik at foreldrene i tillegg til å ”lufte seg litt” fikk faglig påfyll til å stå på for barna sine fremover. Kurset la forholdene til rette for å etablere et foreldrenettverk i Trondheim, med en aktiv Dysleksiforening som grunnstein.


 

Prosjektleder/forsker

Caroline Solem

Detaljer
Program
Forebygging (2006)
Prosjektnavn
Forum for foreldre med dysleksi
Organisasjon
Dysleksi Norge
Beløp Bevilget
2007: kr 33 000
Startdato
01.01.2007
Sluttdato
31.12.2008
Status
Avsluttet