Hannah – et liv i to virkeligheter

Søknadssammendrag

1. Last ned 6 min. film om prosjektet: Den inneholder de viktigste informasjonene, presentasjon av medvirkende i filmen, opptakssteder, etc

www.bildekilden.no/download/Hannah_pilot_WMV9_768kbit.wmv

Hannah Petrie (23) har nylig gitt ut en sterk bok om å være ung og psykisk syk. I filmen følger vi henne i forsøk på nå ut med denne informasjonen i skole og samfunnet ellers.

Hun er også

en aktiv, ressurssterk og kunstnerisk person, med et modent, reflektert syn på livet. Hun har diagnosen psykose/schizofreni, og forholder seg til to virkeligheter. Vi får et innblikk i hennes opplevelser av disse to verdener og i fagfolks tolkning og behandling av psykose/schizofreni.

2. Målsetting: lage en informativ, gripende og vakker film om å være ung og psykisk syk, og om behandlingmetoden som kalles Buskerudmodellen. Den bygger på Paul Møllers forskning, og benyttes på Syhehuset Buskerud, adv. Lier.

3. skoleungdom, lærere , pasienter, pårørende, helsearbeidere – og almenheten generelt.

4. Filmen skal brukes i prosjektet «Psykisk helse i skolen», v./Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning. Den blir også tibudt biblioteker og det kan evt. bli aktuelt med tv-visning. Dermed vil den få stor spredning til målgruppen. Kan også bli aktuelt med visning i utlandet.

5.Opptak i 2009, redigering og ferdigstilling første halvdel av 2010.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapport_2008_1_0609.pdf

Prosjektleder/forsker

Ann Coates

Detaljer
Program
Forebygging (2008)
Prosjektnavn
Hannah – et liv i to virkeligheter
Organisasjon
Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning
Org.ledd
Coates Productions, org.nr.976376811
Beløp Bevilget
2009: kr 300 000
Startdato
01.02.2009
Sluttdato
30.06.2011
Status
Avsluttet