Helsereise gir et nytt liv

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Den

Den. 23. juli 2005 reiste ei gruppe på 42 deltagere bestående av henholdsvis: 19 parkinsonrammede, 21 pårørende og en sykepleier på en to ukers helsetur fra Nord-Trøndelag til IgaloSpa institutt i Montenegro. Finn Tangen ved Tvete reisebyrå i Namsos hadde oppdraget med å tilrettelegge turen. Som reiseledere fungerte Egil Bredesen, leder for prosjektet i samarbeid med sykepleier Birgit Juliussen som har erfaring fra lignende turer tidligere.

 

Turen hadde som hovedmål å være en behandlings og trivseltur for parkinsonrammede. Vi kan se tilbake på en meget vellykket helsetur. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra fornøyde deltagere både under oppholdet og etter hjemkomst. Vi ble meget godt kjent med hverandre, og det nære sosiale samholdet ble en viktig faktor for at turen ble så bra. Mange nye vennskap har blitt opprettet.

 

Vi fikk mange tilbakemeldinger om god effekt av behandlingene på instituttet. Det ble sagt av flere at fysioterapeutene i Norge skulle ha vært og sett hva de får til med behandling på instituttet. Det ble ganske intensiv behandling med tre-fire behandlinger pr dag. Flere forteller om bedre form og bedre motivasjon for trening etter at de kom hjem. I tillegg har vi oppnådd mye oppmerksomhet rundt Parkinsons sykdom i Trøndelag, og fått flere aktive medlemmer.

 

Dette var vår første helsetur og den har gitt oss mye erfaring med å arrangere slike turer og har gitt oss motivasjon for å arrangere flere slike turer senere.

Prosjektleder/forsker

Egil Bredesen

Detaljer
Program
Rehabilitering (2004)
Prosjektnavn
Helsereise gir et nytt liv
Organisasjon
Norges Parkinsonforbund
Beløp Bevilget
2005: kr 160 000
Startdato
01.01.2005
Sluttdato
31.12.2005
Status
Avsluttet