Helt KONGE!

Søknadssammendrag

Endelig kan vi samles med senkede skuldrene, og vi trenger ikke lengre tenke på kohorter og trafikklysmodeller. Men, en liten kropp som har lært å vaske hender høyfrekvent, som er vant med å ikke komme nære og som ikke har kunne leve fritt i ett par år skal også lære å leve etter korona

I dette tiltaket ønsker vi å invitere barn med hudsykdom, og deres pårørende, til en helt KONGE helg i Kongeparken i Stavanger. Barna skal kunne møte andre som har samme utfordringer som dem og deres pårørende skal bli kjent med andre pårørende. Det er mye både læring og trygghet i erfaringsutveksling og vennskap.

Gruppen vil ha noen fellesaktiviteter, og vi håper barna vil kjenne litt på gleder, eufori og adrenalin i Kongeparken. Dessuten er tidligere tilbakemeldinger på lignende arrangement at det er skikkelig godt for barna å få tilgang på spesielle og gøye opplevelser på grunn av diagnosen som de ellers har dårlige minner og opplevelser fra. Andre gir tilbakemelding på hvor godt og normaliserende det var for både barnet og dem selv å møte andre familier med hudsykdom. Noen har aldri møtt andre barn med psoriasis. Et slikt fellesskap gjør det lettere for foreldrene å falle til ro i barnets diagnose. Det gjør det også lettere for barna å bare være seg selv.

I april gjennomføres planleggingsmøte på nett om rekruttering. Vi møtes i mai for å planlegge opplegget vi skal gjennomføre i parken, aktiviteter, samtaletema, informasjon ut til gruppen, osv. Vi vil også bestille et kjennetegn som alle i gruppen kan benytte i parken. Slik vil vi lettere kjenne hverandre igjen. Helgen gjennomføres 24.-26. juni, første helg i sommerferien. Prosjektgruppen vil evaluere tiltaket og oppsummere evalueringsskjemaene på digitalt møte i august.

Prosjektleder/forsker

Maren Awici-Rasmussen

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Helt KONGE!
Organisasjon
Psoriasis- og eksemforbundet
Beløp Bevilget
Kr 122.000
Startdato
08.04.2022