Hjelp! Hvor kan jeg få hjelpemidler?

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Parkinsons sykdom

rammer for det meste mennesker over 70 år. Behovet for hjelpemidler melder seg ofte raskt, da sykdommen har en del plager som hemmer dagligdagseaktiviteter, som skjelvinger, stivhet og treghet i bevegelser. Symptomene gir seg blant annet i

utslag i form av gangvansker, problemer med nedsatt finmotorikk i hender, nedsatt hukommelse og problemer med å reise opp fra sittende stilling. Det finnes en rekke hjelpemidler på markedet som kan hjelpe de som har vanskene. En del hjelpemiddler kan lånes gjennom Hjelepmiddelsentralen, som har de vanligste tingene som f.eks rulletol. Mange vet at de har rett på å få låne hjelpemiddler gjennom det offentlige. De vet bare ikke hvordan de skal gå frem. Gjennom en enkel brukermanual vil forbundet skissere veien fra lege til hjelepmiddel.I hverdagen møter mennesker med Parkinsons sykdom utfordringer også med de små tingene, som å åpne en skrukork på en fløteboks eller vaske seg selv på ryggen. Mennesker med sykdommen kjenner

selv til sine plager og går rundt i hverdagen og irriterer seg over ting de ikke får til. Det finnes en del enkle, billige og genuine hjelpemiddler der ute som kan gjøre ting i hverdagen eklere.

Gjennom en nettbasert guid vil forbundet vise eksempler på praktiske hjelpemidler. Forbundet vil samle nettsideadresser som har enkle hjelpemidler til en billig penge, slik at mennesker med Parkinsons sykdom enkelt kan finne frem til sidene via våres nettportal. Nytte effekten er at mennesker med sykdommen kan mestre mest mulig selv.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapport_2008_3_0304.pdf

Sluttrapportsammendrag

Parkinsons sykdom rammer for det meste mennesker over 70 år. Behovet for hjelpemidler melder seg ofte raskt, da sykdommen medfører en del plager som hemmer dagligdagse aktiviteter, som skjelvinger, stivhet og treghet i bevegelser. Symptomene gir blant annet utslag i form av gangvansker, problemer med nedsatt finmotorikk i hender, nedsatt hukommelse og problemer med å reise opp fra sittende stilling.

I hverdagen møter mennesker med Parkinsons sykdom utfordringer også med de små tingene, som å åpne en skrukork på en fløteboks eller vaske seg selv på ryggen. Det finnes en del enkle, billige og genuine hjelpemidler der ute som kan gjøre ting i hverdagen lettere.

Norges Parkinsonforbund ønsket med dette prosjektet å samle informasjon om hjelpemidler og hvor man kan få kjøpt dem, slik at mennesker med Parkinsons sykdom enkelt kan finne frem.

Oversikten ligger her: http://www.parkinson.no/rad-og-vei/hjelpemidler

Prosjektleder/forsker

Inger Tømte

Detaljer
Program
Rehabilitering (2008)
Prosjektnavn
Hjelp! Hvor kan jeg få hjelpemidler?
Organisasjon
Norges Parkinsonforbund
Beløp Bevilget
2009: kr 45 000
Startdato
01.01.2009
Sluttdato
31.12.2010
Status
Avsluttet