I samme båt

Sluttrapportsammendrag

Prosjektet ble gjennomført stort sett etter planen, men den fysiske forsendelsen ble forsinket på grunn av interne omstendigheter i organisasjonen knyttet til landsmøte og koronatiltak. Vi hadde sterk positiv effekt av webinarene som ble gjennomført som del av prosjektet. Blant annet ett der en revmatolog deltok og svarte på spørsmål direkte fra likepersonene. Det ble gjennomført flere serier med digital opplæring for likepersonene, og hele 300 likepersoner deltok direkte i ett av webinarene. I tillegg ble det laget fire filmer som har varig verdi. Prosjektet knyttet fylkesveiledere, likepersoner og prosjektleder i administrasjonen tettere sammen i en tøff periode. Prosjektet sørget for kunnskapspåfyll, møteplasser og god dialog om hvordan vi best kan hjelpe medlemmene våre i en vanskelig tid.


Søknadssammendrag

Revmatiske sykdommer er vanligere blant eldre, derfor er en stor andel av revmatikere i risikogruppen for korona. Mange yngre revmatikere er også i risikogruppen, fordi de vanligste medisinene mot inflammatorisk leddsykdom demper immunforsvaret. Dette betyr at flere hundre tusen norske revmatikere vil bli nødt til å isolere seg og være ekstremt forsiktige helt til det foreligger en trygg vaksine mot Covid-19, noe som kan ta mer enn et år.

Våre lokalforeninger har vanligvis lokale aktiviteter med trening og sosiale treff for flere tusen mennesker over hele landet hver uke. Nå er all aktivitet innstilt på ubestemt tid, og folk sitter hjemme, alene med sin uro og sine helseproblemer. Vi er nødt til å lage en helt ny type likepersonsarbeide for å hjelpe dem. Dette prosjektet vil sørge for det.

Dette prosjektet skal utarbeide, trykke og distribuere en Korona-manual for likepersoner – med praktisk veiledning i hvordan å drive trygt likepersonsarbeide til risikogrupper i Korona-karantene. Vi må hyre inn designer og betale trykk og porto.

Innhold i opplæringen:

1: Hvordan å gi støtte og veiledning – kommunikasjonsteknikker for å snu angst og uro, støtte for ensomme, faktabaserte råd om korona.

2: Hvordan gi praktisk hjelp – Hva kan man tilby å hjelpe med?

3: Hvordan aktivere og oppmuntre – oppskrifter for hvordan likepersoner kan arrangere aktiviteter som kan hjelpe og aktivere folk som sitter hjemme alene.

I tillegg skal prosjektet utvikle, filme, redigere og publisere av nettlæring for likepersoner og fylkesveiledere om koronoarelatert likepersonsarbeide. Det blir gjennomført webinarer og publisert et e-læringskurs.

Prosjektleder

Anna Fryxelius

Detaljer
Program
Ekstraprogram i forbindelse med koronaepidemien
Prosjektnavn
I samme båt
Organisasjon
Norsk Revmatikerforbund
Beløp Bevilget
Kr 150.000
Startdato
08.04.2020