Infofilm om Parkinsons sykdom

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Målsettingen for prosjektet var å produsere en informasjonsfilm som kunne gi et realistisk bilde av utfordringene og mulighete

Målsettingen for prosjektet var å produsere en informasjonsfilm som kunne gi et realistisk bilde av utfordringene og mulighetene for pasienter som får Parkinsons sykdom og deres pårørende. Informasjonsfilmen skulle være relevant som grunnleggende informasjon for nydiagnostiserte pasienter og deres omgivelser.

 

Prosjektet ble gjennomført som planlagt innenfor budsjettet, med meget god både filmfaglig og medisinsk kvalitetssikring underveis. Innholdet blir fortalt med en blanding av kommentarer, intervjusekvenser og illustrerende scener av typiske situasjoner. Intervjuene er dels med pasientgruppen og pårørende, dels med fagfolk som har et helhetsblikk på det sosio-medisinske bildet.

 

I alt ble det laget fem korte filmer under overskriften ”Å leve med Parkinsons sykdom”, med til sammen nærmere 50 minutters spilletid. Titlene ble:

1.      Parkinsons sykdom – en oversikt (11 min)

2.      Parkinsons i ung alder (8 min)

3.      Da mannen min fikk Parkinsons (7 min)

4.      Ny behandling av Parkinsons sykdom (11 min)

5.      Bedre hverdag med Parkinsons sykdom (5 min)

 

I tillegg ble det laget to fjernsynspoter på 30 sekunder for bruk på TV2s og TVNorges reklamefrie dager. De ble vist der første gang julen 2004.

 

Parkinsonforbundet er meget godt fornøyd med det ferdige resultatet, arbeidsprosessen og samarbeidet med Snöball Film AS. Forbundet har fått den filmpakken man lenge har ønsket seg.

Prosjektleder/forsker

Pål Karlsen

Detaljer
Program
Forebygging (2003)
Prosjektnavn
Infofilm om Parkinsons sykdom
Organisasjon
Norges Parkinsonforbund
Org.ledd
Snöball Film AS
Beløp Bevilget
2004: kr 425 000
Startdato
01.01.2004
Sluttdato
31.12.2004
Status
Avsluttet