Jo mer vi er sammen

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Bakgrunn: Tidligere gjennomført prosjekt finansiert med Extra-midler fra Helse og Rehabilitering (”Vi blar i minneboka” 2004-2005), hadde stimulert det faglige og kulturelle utviklingsarbeid på Feviktun bo-og omsorgssenter i lang tid etter prosjektslutt. Med bevissthet på prosjekt som stimulerende utviklingsfaktor, ble den nye prosjektidé født. Vår fysiske nærhet til skole og barnehage lå godt til rette, og tidligere erfaringer med barns positive stimuli, særlig overfor eldre med lidelsen demens, var bakgrunnen for å søke. At våre frivillige medarbeidere støttet denne satsingen på eldre -barn og unge var en styrke.

 

Målsetting: Øke de eldres livsglede ved meningsfulle opplevelser, verdsette deres ressurser som bærere av en levende kulturarv, tilrettelegge for samhandling og gode fellesskap mellom eldre, barn og unge. Styrke samarbeidet med frivillige og eldre i lokalmiljøet.

 

Gjennomføring: Et utvalg av tiltak: Internettkafé og datakurs for eldre med unge lærere/ elever fra videregående skole. Husorkestergrupper fra Fevik skole/Fevik kulturforum inkludert i ”Uka`s hyggekveld”. Kunstgrupper fra Fevik skole som gjør Feviktun til et ”levende kunstgalleri”. Museumsgruppe fra Fevik skole som lagde digital historie med eldre. Babyer med unge mødre som synger nye og gamle barnesanger. (www.feviktun.no).

 

Resultater og videre planer: Feviktun er blitt et levende møtested for eldre barn og unge! Barnehage og Kulturskole fortsetter å besøke Feviktun månedlig. Fevik skole skal presentere utdrag av sine løpende musikaler, revyer, kabareter osv. på Feviktuns egen intimscene. ”Vårt kunstgalleri” stimulerer og motiverer elevene til å skape nye kunstuttrykk og våre oppslagstavler er klare til å ta imot nye utstillinger. I hagen har vi grue til å samle barn og eldre til kreative uteaktiviteter. Mye initiativ og nye ideer om videreutvikling blomstrer i form av prosjektsøknader og kulturaktiviteter i regi av enkeltpersoner og grupper fra ansatte, frivillige medarbeidere, beboere, naboer og pårørende. Kulturarbeidere blant de ansatte tar ansvar for videreføring av prosjekttiltak etter prosjektets avslutning.

Prosjektleder/forsker

Kari Ø. Røyset

Detaljer
Program
Rehabilitering (2006)
Prosjektnavn
Jo mer vi er sammen
Organisasjon
Nasjonalforeningen for folkehelsen
Org.ledd
Feviktun bo- og omsorgssenter
Beløp Bevilget
2007: kr 532 000, 2008: kr 500 000
Startdato
15.01.2007
Sluttdato
31.12.2008
Status
Avsluttet