Wingeskutt

En podkast om rusavhengighet, laget av en tørrlagt alkoholiker.

I samarbeid med

Podkasten Wingeskutt er Julie Winges serie om rusavhengighet. Du hører den der du hører på podkast.

Wingeskutt er navnet på podkasten til Julie Winge. Hun var på fylla i tredve år, men har nå vært edru i seks.

I podkasten slipper hun deg inn i en alkoholikers tanker og lærer deg om mekanismene som styrer en rusavhengig.

Serien er viktig, både for de som selv slåss med alkoholisme eller annen rusavhengighet, men også for de som står ved siden av og forsøker å hjelpe.

søknadssum481.800 kr
Antall episoder18
antall i målgruppen5.000

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Etter innleggelse på Trasoppklinkken begynte jeg å blogge. Det fikk konsekvenser som radio, innlegg i KK og stor presseoppmerksomhet. Deretter skrev jeg boken «Fyllik». Dette utviklet seg til foredrag for de samme organisasjonene jeg har foreslått til podcasten. Tilbakemeldinger jeg får fra de fleste beskriver at jeg klarer å uttrykke meg på en måte som gjør at folk «endelig» forstår litt mer om hvordan vi rusavhengige fungerer. Jeg snakker ikke så mye om «meg og mitt grusomme liv» hvis jeg ikke blir spurt om det, men svarer ærlig på det jeg blir spurt om. Det virker som det er viktig.

Målsetting

Pårørende forstår ikke avhengighet Pårørende forstår ikke sin egen problematikk Rusavhengige forstår ikke rusavhengighet Å belyse problemstillingen på en enkel ærlig og klar måte, med mye vekt på pårørende som drukner i oss rusavhengige. Å diskutere konstruktivt med org som Nav. Hvordan vi virker.

Målgruppe

De fleste: Pårørende av: Barn Partnere Foreldre Venner Kolleger Rusavhengige selv Fagfolk i feltet som: Barnevernet/Nav Helsevesenet Pårørende/andre org Osv

Antall personer i målgruppen

5000

Beskrivelse av gjennomføring

Vi gjør som vi gjorde med piloten, som jeg håper blir ferdigredigert til denne søknaden. Skaffer lokaler med plass til publikum og god lyd. Inviterer folk via FB og min blogg, hvor vi er klare på at dette går i opptak til en podcast. Jeg har allerede ganske mange følgere, opp mot 2000 snart, som vil få med seg dette. Produksjonsselskapet Tid og Lyst tar seg av redigering og publisering.

Fremdriftsplan

3 måneders pre- produksjon jan – mars 2019 Innspilling av ny episode en gang i uka(?) fra april til juni Etterarbeid underveis og i slutten av juni. Ferdigstillelse episoder og lansering / publisering i august. Alle sammen samtidig

Sluttrapport

Prosjektgjennomføring

Vi har både hatt opptak av foredrag og portrett-intervjuer en til en. Foredragene har foregått i Ski Kommune og på Dovrehallen. De fleste en til en portrettene ble tatt opp ute på tur med opptaker, noen via nett og noen hjemme hos intervjuobjektet.

Antall personer i målgruppen

5000

Oppsummering

Vi gjorde både foredrags-episoder og episoder en til en. Der dekket vi mye: rusavhengige, fagfolk og pårørende. Lytteren likte en til en episodene best. Intimiteten i en podkast er det folk liker å høre. Jeg fortsetter podkasten som til slutt ble hetende Wingeskutt. Jeg fortsetter den på frivillig basis og med en litt annen form: 3 episoder i måneden blir mer som et radioprogram hvor jeg har med meg en makker som også er rusavhengig. Vi deler opp episodene i små stikk. Oss som snakker – en gjest kommer inn – oss som avslutter. Den fjerde uken hver måned blir det portrettintervjuer,

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapport wingeskutt.pdf

Prosjektleder/forsker

Julie Winge

Detaljer
Program
Helse høst (2018)
Prosjektnavn
Julie og du
Organisasjon
Rådet for psykisk helse
Org.ledd
Tid ig Lyst
Beløp Bevilget
2019: kr 481 800
Startdato
08.01.2019
Sluttdato
06.11.2019
Status
Under gjennomføring