Kan du klatre

I samarbeid med

Søknadssammendrag

1. Bakgrunn: Aktive barn er noe vi vil ha. Vi ser at motorikken på mange små barn svikter for mange pga en stillesittende hverdag. Barnas Turlag i Troms Turlag har etablert en permanent leirplass hvor vi ønsker å gi barna en nytt og spennende aktivitetstilbud.

2. Utvikle et godt aktivietstilbud i barn og deres familier i Troms Turlag ved å sette opp en klatreborg på leiren ved Jægervatnet.

Vil derfor sette opp en klatreborg på Turboleir for barna. Dette er veldig bra motorisk trening og gir kroppbeherskelse. Her må man planlegge hvor man skal sette neste grep for å ikke falle. Tilbudet egner seg også veldig bra for funksjonshemmede.

3. Familier med barn fra ca 3 år ti lungdomsalder. Skoler.

4. Et aktivt uteliv bidrar til å gi barna god fysisk og psykisk helse. Vil vil få barn til å trene seg mer i å beherske kroppen og mestre utfordringer. Klatreborgen vil utvide aktivitetsmulighetene på Trubo-leiren. Funskjonshemmede vil også få et ekstra tilbud om klatring m topptau.

5. Hvis positivt svar fra Helse- og Rehabilitering, vil klatreborgen komme på plass til våren 2010.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapport_2009_1_0625.pdf

Sluttrapportsammendrag

Klatreborg på Turboleir i Troms Turlag

Forord
«Kan vi klatre» var et 1.årig prosjekt som var forebyggende for barn og unge som var på Turboleir med Barnas Turlag.
Klatreborgen as i Tromsø ga oss et tilbud som vi kunne leve med ihht budsjettet. Klatreborgen ble satt opp og montert tidlig i høst 2010.
Klatreborgen as v/ Magne Moen står som ansvarlig for monteringen og dugnadsfolk fra Turlaget og Lenangen skole v/ Kjell Ivar Robertsen har bidratt for å få den opp.

Turboleiren sitt nærområde består av mye høye stor fjell i vakre Lyngen som fjellvandrere elsker. Barn og unge som er på leiren vil også klatre, derfor ville vi sette opp en 6 kantet klatreborg med en høyde på 3 meter.
Borgen har klatretak på 5 av siden med forsjellige farger og vanskelighetsgrad. Målsettingen er å få barn i mer aktivitet og øve på motorikken.
Borgen har gulv på toppen, slik at barn og unge kan stå å få utsikt over vann og leiren. Til sommeren 2011skal vi montere benker inne i klatreborgen.
Klatreborgen vil og er veldig populær og vil være til glede for mange barn og unge i framtiden. Budsjettet for klatreborgen var 40000,- og resterende 10000 er brukt til materialer, kjøregodtgjørelse for arbeidere.

Borgen ble vellykket og til stor glede for store og små. Ca 100 barn og unge har benyttet borgen så langt.

Prosjektleder/forsker

Monica Mikalsen

Detaljer
Program
Forebygging (2009)
Prosjektnavn
Kan du klatre
Organisasjon
Den Norske Turistforening
Beløp Bevilget
2010: kr 50 000
Startdato
01.10.2010
Sluttdato
01.11.2010
Status
Avsluttet