Klær til funksjonshemmede

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Bakgrunn og Målsetting: Utgangspunktet for prosjektet var et problem som mange foreldre til større funksjonshemmede barn/unge

Bakgrunn og Målsetting: Utgangspunktet for prosjektet var et problem som mange foreldre til større funksjonshemmede barn/unge føler på kroppen hver eneste dag – mange ganger om dagen. Foreldre og ansatte rundt funksjonshemmede barn og unge løfter og flytter ungene til og fra rullestoler, arbeidsstoler, stellebord, seng, bil etc. mange ganger om dagen. Ved hvert eneste flytt og løft kommer gjerne klærne i uorden; dvs. genser glir opp og bukse glir ned. Ofte er disse funksjonshemmede ungene også bleiebrukere – og bleien glir ned med buksen. Når klærne ligger i en krøll i ryggen – og bleien ikke sitter som den skal, øker risikoen for lekkasjer og ikke minst trykksår mot huden da ungene gjerne sitter godt fastspent med ryggen presset mot en stolrygg. Målet for prosjektet var å få utviklet kvalitetsundertøy (bodyer) i bomull og ull tilpasset større funksjonshemmede barn.

 

Kronologisk gjennomføring, oppgaver :

1)      Intervjuer vedrørende behov,

2)      utvikling av prototyper,

3)      testing på brukere,

4)      produksjon,

5)      utvikling av pakningsdesign,

6)      utvikling av salgsmateriell.

 

Samarbeidspartnere: Helse og Rehabilitering – finansiering, Cerebral Parese-foreningen – prosjektleder, Janus Fabrikker – prototyper og produksjon, Bergen Medikal – distribusjon, Orangeriet AS – design.

 

Resultater: Vi har fått laget kvalitetsprodukter i fine pakninger samt noe salgsmateriell til: Ullbody med lang arm, Bomullsbody med lang arm, Ullbody uten arm, Bomullsbody uten arm, Smekke. Produktene har blitt svært godt mottatt av både fagpersoner (fysioterapeuter og ergoterapeuter) og foreldre til funksjonshemmede barn. Produktene har fått gode tilbakemeldinger i test. Vi har ennå ikke fått til tilfredsstillende markedsføring og distribusjon av produktene – men vil arbeide videre med dette i 2005.

Prosjektleder/forsker

Mette Fagerli

Detaljer
Program
Rehabilitering (2002)
Prosjektnavn
Klær til funksjonshemmede
Organisasjon
Cerebral Parese-foreningen
Beløp Bevilget
2003: kr 121 000
Startdato
01.01.2003
Sluttdato
31.12.2004
Status
Avsluttet