Lekeplass og uteområde

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Ekkilsøya, som er en del av Averøy kommune, har ca

Ekkilsøya, som er en del av Averøy kommune, har ca. 75 husstander. Folketallet har de siste årene vært økende. Det er særlig unge som ser ut til å trekke til øya. Bebyggelsen på øya er noe spredt. Med mange unge nyetablerte og økende barnetall hadde det vært ønskelig å ha et uteområde med lekeplass for barna og mulighet for sosialt samvær. Det ble søkt om økonomisk støtte til dette. Grendahuset vårt og området rundt dette huset ville være et naturlig sted for plassering av en lekeplass og et uteområde.

 

Målsettingen vår med dette prosjektet var å øke det sosiale samværet og trivsel blant barn og voksne. Stimulere til økt fysisk aktivitet for barn og få en uformell møteplass for alle som bor her.

 

Jorda ble pløyd og jevnet og tilrettelagt for lekestativ, plen og grus. Det ble kjøpt inn klatretårn med klatrevegg og sklie, dissestativ, fire benker, sandkasseleker og plenklipper. Det ble bygd lekebuss, utegrill og balansebommer. Det ble bygd opp sikkerhetssoner rundt lekestativene. Alt arbeid ble utført på dugnad og prosjektet ble gjennomført i løpet av juni 2004.

 

Lekeplassen og uteområdet har blitt godt mottatt av befolkningen her. Vi har fått en uformell naturlig møteplass og det sosiale samværet blant barn og voksne er økende. Ut fra den positive responsen vi har fått må vi kunne si at prosjektet har gitt økt trivsel. Barna bruker lekeplassen og den bidrar dermed til økt fysisk aktivitet blant dem. På folkemunne har øya etter hvert blitt veldig positivt omtalt og øyas attraktivitet har helt klart økt som følge av blant annet dette prosjektet.

 

Grendahuset i seg selv har fått en verdiøkning på bakgrunn av prosjektet og attraktivitet for utleie er også økende.

Prosjektleder/forsker

Astrid Grøtting

Detaljer
Program
Forebygging (2003)
Prosjektnavn
Lekeplass og uteområde
Organisasjon
Nasjonalforeningen for folkehelsen
Beløp Bevilget
2004: kr 70 000
Startdato
26.04.2004
Sluttdato
31.12.2004
Status
Avsluttet