Lager instruksjonsbok til medlemmer av NLLF

Norsk Lymfødem og Lipødem Forbund vil produsere en lommeparlør i selvhjelp og selvdrenasje.

Mange av NLLF sine medlemmer sliter ekstra med sykdommen i disse korona-tider.

Dette kommer av at de ikke har noen fysioterapi eller annen behandling å gå til, slik de ellers gjør fast. Dette gir tapt livskvalitet og kan i verste fall føre til økt lymfødem.

Lommeparlør i selvhjelp og selvdrenasje

Norsk Lymfødem og Lipødem Forbund vil produsere en liten bok i lommeformat, som man kan ha med seg på reiser og andre setder hvor man ikke har tilgang til internett.

– I boken er det eksempler på selvdrenering og selvhjelp, samt viktig og oppdatert info om lipødem, forteller prosjektleder Niels Høegh.

Boken vil være enkel å ta med seg og lett å bruke.

Høegh forteller at de jobber med dedikerte og profesjonelle fysioterapeuter med lymfødem- og lipødemkompetanse ved utviklingen av boken.

Prosjektet fikk støtte i første tildelingsrunde av Ekstraprogram i forbindelse med koronaepidemien.


Sluttrapportsammendrag

Vi har kun mottatt positive tilbakemeldinger. Problemet er at vi forventer tilbakemeldinger litt over tid, og det er vanskelig gjengi her. Så langt vi har klart, har vi vurdert dette både faglig og innenfor målgruppen som er medlemmer.


Søknadssammendrag

Bakgrunn
Mange medlemmer av NLLF sliter med sykdommen ekstra mye i disse koronatider, de har ingen fysioterapi eller annen behandling å gå til som ellers er fast. Dette gir tapt livskvalitet og kan i verste fall føre til økt lymfødem.

Målsetning
Vi ønsker å gi de av våre medlemmer som er avhengig av regelmessig behandling mulighet og kunnskap om selvdrenasje, noe som bidrar til behandling av lymfødem. Formålet er å forflytte væske fra ødematøst område over til områder hvor lymfeavløpet fungerer normalt eller bedre.

Målgruppen
Medlemmer av NLLF

Metode
Vi vil produsere en hendig liten bok i A6 format som tåler ekstra mye og som fungerer som en håndbok for medlemmet. Denne boken er enkel å ta med, passer i vesken og er lett å bruke.
Boken inneholder bildeserier og tekst som beskriver hvordan du kan hjelpe deg selv.

Tidsplan
Produksjon starter like etter påske og boken forventes å ligge klar i begynnelsen av mai.

Forventet resultat
En instruksjonsbok til medlemmer av NLLF

Prosjektleder

Niels Høegh

Detaljer
Program
Ekstraprogram i forbindelse med koronaepidemien
Prosjektnavn
Lommeparlør i selvhjelp og selvdrenasje
Organisasjon
Norsk Lymfødem og Lipødem Forbund
Beløp Bevilget
Kr 120.000
Startdato
03.04.2020