Lunnerungdom vil og får til

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

”Lunnerungdom vil og får til” var ment som et prosjekt med mange delprosjekter hvor ungdommen tilknyttet ungdomshuset Kløvertun, skulle kunne komme med ideer til aktivitet, lære å planlegge å tilrettelegge for den aktiviteten de ønsker skal skje. Vi har erfart at utålmodig ungdom ikke alltid er like motivert for å gå hele veien selv. Det har tatt tid å få ungdommen til å komme med ideer, og noen av de ideene som var stipulert i søknaden, som for øvrig hadde kommet frem gjennom en idédugnad blant ungdommene et år tidligere, var det ikke interesse for å gjennomføre i prosjektperioden. Det var noen enkeltpersoner som kunne tenke seg å være med å starte ulike aktiviteter men de ville ikke starte opp alene, og fikk ikke med seg noen så aktivitetene ble aldri satt i gang.

 

Vi har erfart at det har tatt tid før ungdommene ”trodde på oss” nå vi har sagt at ”du må være med å skape aktiviteter selv”. De har ventet på at noen andre skulle starte opp. Men når de har startet opp, vært delaktig og involvert, og så fått ansvar og oppgaver i prosjektet, har dette vært kjempe positivt. De har fordelt ansvar og arbeidsoppgaver, vært aktive i planlegging og tilrettelegging. Og de har nok også en ekstra stolthet i blikket når de ser at dette har de fått til selv.

 

Når det i dag er et bra mekkeverksted i garasjen og et bra tilbud for de som vil spille i band i musikkverksted, så ser vi at slike lavterskeltilbud treffer en målgruppe blant uorganisert ungdom som lett kunne bruke kveldene sine på noe langt mindre konstruktivt enn mekking og musikk.

 

Prosjektleder/forsker

Elin J. Skovly

Detaljer
Program
Forebygging (2007)
Prosjektnavn
Lunnerungdom vil og får til
Organisasjon
Norsk Folkehjelp
Beløp Bevilget
2008: kr 87 000, 2009: kr 33 000
Startdato
01.01.2008
Sluttdato
31.12.2009
Status
Avsluttet