Lysere dager

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Målsetting: Et arbeid som ble påbegynt våren 2003 er endelig ferdig, og en ny lysbehandlingsenhet er tatt i bruk

Målsetting: Et arbeid som ble påbegynt våren 2003 er endelig ferdig, og en ny lysbehandlingsenhet er tatt i bruk. Dette har skjedd ved Valdres Distriktsmedisinske Senter (VDS) på Fagernes i Nord­-Aurdal kommune, Oppland fylke. Fagernes har naturlig knutepunktfunksjon, men det er langt til nærmeste større by med tilbud for hudpasienter. Vi hadde som mål at pasienter med hudproblemer skulle kunne få en enkel, svært ofte virkningsfull behandling uten å måtte sykmeldes eller skulke skole og arbeid.

 

Gjennomføring: Vi har i samarbeid med VDS, som stilte seg svært positive til vår forespørsel om plassering av lysbehandlingen, oppnådd ønsket resultat. Etter avklaring om plassering, tok vi kontakt med hudlege Aandal, som sa seg interessert i prosjektet. Underveis ble det endringer i planene, bl.a. ved at dr. Aandal valgte å trekke seg, men vi er nå glade for å kunne si at vi har gode tilbakemeldinger fra pasienter som for første gang kan benytte seg av denne typen behandling. Vi har holdt oss innenfor de økonomiske rammene som ble lagt, og mener selv at vi har fått god valuta for pengene.

 

Betydning: Vi mener å vite at lysbehandling er noe av det enkleste, minst tidkrevende og ufarligste som finnes innen behandling av hud. Tilbudet gir vesentlig økt livskvalitet ved bedring av symptomer.(Lindring av kløe, heling av eksem m.m.). At tilbudet finnes i nærmiljøet er i praksis et bidrag til å bli boende i distrikts-Norge for pasienter med hudlidelser. Det setter skolebarn i stand til å få behandling uten å miste skoledager, og man behøver ikke skulke jobben for å gå i lysterapi. Oppland Psoriasisforening mener at desentralisert lysbehandling er distriktspolitikk i videste forstand!

 

At vi har mulighet til å søke Extra-midler for å realisere vår målsetting, er et gode vi vet å sette pris på!

Prosjektleder/forsker

Aase Ruud

Detaljer
Program
Rehabilitering (2003)
Prosjektnavn
Lysere dager
Organisasjon
Psoriasis- og eksemforbundet
Beløp Bevilget
2004: kr 300 000
Startdato
01.01.2004
Sluttdato
31.12.2005
Status
Avsluttet