Måltidsgleder og musikk – sammen med andre

Søknadssammendrag

Vi i Falnes Sogn Helse lag og Sør-Karmøy frivilligsentral IOGT ønsket å forebygge ensomhet blant eldre, men også hos ungdommene i vårt lokalmiljø. Ved å lage en trygg og inkluderende møteplass/aktivitet der vi kan knytte generasjoner sammen. Her vi vil tilby gode måltider, sosialt treff, musikk, tur, læring i dagens teknologi verden og vennskap med mer.

En dag i uken vil det bli lunsj/middag hvor en kan bidra med i tilberedning, dekke bord, koke kaffe eller bare komme å spise sammen med andre. En lørdag ettermiddag i måneden vil vi tilby te-dans/ afternoon tea. Her blir det musikk og dans med en liten enkel servering. Ungdommene vil bli med som assistenter sammen med voksne frivillige.

Prosjektleder Linda Thorsvik har hatt møte med SLT og folkehelse koord. i kommunen, rektor på lokal ungdomsskole og elever. Planleggingen er godt i gang og det er satt opp nytt møte 10 des.2020 sammen med frivillige og elever. Her vil det bli satt opp datoer på treff og tema .Rekruttering av eldre har startet og vi får gode tilbakemeldinger. Prosjektet er satt opp for et år, men vi håper at det kan bli en fast møteplass til glede for eldre og ungdom. Målet med å få til en møteplass der en inviterer inn to forskjellige generasjoner er å kunne forebygge ensomhet hos begge grupper og at de kan gi hverandre lære og knytte nye relasjoner.

Vi må i disse dager forholde oss til smittevernregler og avstand så noen små justeringer underveis kan være vi må gjøre.

Prosjektleder

Linda Thorsvik

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Måltidsgleder og musikk – sammen med andre
Organisasjon
Nasjonalforeningen for folkehelsen
Beløp Bevilget
Kr 50.000
Startdato
23.11.2020