Min bror Mikael

I samarbeid med

Søknadssammendrag

1) Bakgrunn:
Norsk forbund for Utviklingshemmede, i samarbeid med film og tv produksjonsselskapet Sanden media AS planlegger å produsere kortfilmen «Min bror Mikael» Manuset vant en nasjonal manus konkurranse og regi er ved den prisbelønte regissøren Steffan Strandberg. Samarbeidet inkluderer kompetanse på filmens innhold, distribusjon og gi filmen relevante bruksområder.

Plottet til kortfilmen «MIn Bror Mikael»:

Historien skildrer en avgjørende dag i det unge brødreparet Joakim og Mikaels liv. De to har et helt spesielt forhold til hverandre. Joakim har nemlig Downs syndrom og han forguder den ett år eldre broren sin Mikael over alt på jord.
De to har vokst opp på en isolert øy og verden utenfor har enda ikke gjort sitt inntog. Men en sommerdag dukker den opp: I form av en eldre gutt som er på besøk på øya. Mikael er i en sårbar alder. I møtet med den fremmede gutten blir han stilt overfor et valg som truer med å ødelegge det skjøre forholdet til broren Joakim for alltid.

2) Målsetting:
NFU har god erfaring med bruk av film mediet for å fremme deres målsetting. Filmens intensjoner er å skape debatt, og stimulere til økt bevissthet rundt begrepet: Menneskeverd. Og få tilskuerne til å betrakte de som er annerledes og «svake» som likeverdige og verdifulle.3) Målgruppe:
Filmen skal distribueres inn mot barne- og ungdomsskole trinn, høyskoler, offentlige instanser som NAV og arbeidsplasser. Det skal utvikles tilpassede undervisningsopplegg, veiledninger og tilknyttes forlesninger. Vi skal også benytte oss av sosiale medier og produsentens nettverk inn mot Nrk1, kinoer og filmfestivaler.

4) Gjennomføringsevne:
Sanden media As har 11 ansatte og 20 års erfaring fra film og tv produksjon, og en sterk CV. Denne produksjonen vil dra nytte av denne kompetansen i alle ledd.

5) Prosjektets betydning:
Filmen har ett høyt kunstnerisk ambisjons nivå, og en distribusjonsplan som gjør at filmen vil skape debatt og stimulere til refleksjon. Man kan på denne måten bryte ned fordommer, og skape økt forståelse, både blant skolebarn og voksne i arbeidslivet. Dette kan føre til bedre inkludering av personer med «downs» o.l. i skoler og arbeidsliv.

6) Fremdriftplan:
Finansiering høst/vinter 2011/12.

Produksjon våren 2012. Ferdigstillelse og distribusjon høsten 2012.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapport_2011_1_0201.pdf

Prosjektleder/forsker

Livar Hølland

Detaljer
Program
Forebygging (2011)
Prosjektnavn
Min bror Mikael
Organisasjon
Norsk Forbund for Utviklingshemmede
Org.ledd
Sanden Media
Beløp Bevilget
2012: kr 300 000
Startdato
01.01.2012
Sluttdato
31.12.2013
Status
Avsluttet