Nasjonalforeningen: Live undervisning i barneskolen under Covid-19

Søknadssammendrag

Nasjonalforeningen for folkehelsen skal kjøre en daglig direktesendt undervisningstime på YouTube og Facebook, rettet mot 4. til 7. trinn på landets barneskoler i en hel uke i begynnelsen av mai, sammenfallende med «hopp for hjertet»-aksjonen som går fra 4. og 12.mai 2021.

På timeplanen står fag som norsk, engelsk og matematikk, men med overraskende og morsomme og fysisk aktive vrier. God hjertehelse er viktig for Nasjonalforeningen, men tiltak for god hjertehelse er også helt i tråd med de nye læreplanene i skolen der «folkehelse og livsmestring» står helt sentralt.

Ta norsk som eksempel: Med slengtau kan klassen drille på alfabetet og rope en og en bokstav for hvert hopp. Det går også an å finne på andre vrier, med f.eks knebøy, armstrekk eller «hoppequiz» der du hopper til riktig svarsirkel: Ja, eller Nei som elevene har tegnet i skolegården. Det blir fokus på øvelser som kan gjøres hjemme, eller
hvor som helst og som kan være mer hensiktsmessig under corona-situasjonen.

Elevene vil møte eksperter, se eksempler, delta i øvelser osv. som gir konkret læring i selve faget, men som forhåpentlig også planter gode ideer til mer fysisk aktivitet i skolehverdagen.

Prosjektet retter seg mot de 180 000 unge i Norge som er fra 10 til 12 år og som går i mellomtrinnet på barneskolen. De er del av corona-generasjonen, barna som fikk ett års skolegang og sosialt liv snudd på hodet i 2020 og 2021. Det har ikke vært bra i forhold til fysisk aktivitet og idrett. Politikere og forskere er bekymret for de psykiske helsekonsekvensene for mange.

Undervisningstilbudet er gratis og vil være tilgjengelig i måneder og år etter direktesendingen. Produksjonsselskapet Nordic Screens står bak konseptet, som distribueres på YouTube og på TV 2s skoleplattform Elevkanalen.

Prosjektleder/forsker

Ivar Steen-Johnsen

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Nasjonalforeningen: Live undervisning i barneskolen under Covid-19
Organisasjon
Nasjonalforeningen for folkehelsen
Beløp Bevilget
Kr 700.000
Startdato
15.04.2021