Noen å snakke med

Søknadssammendrag

Norges Parkinsonforbund får meldinger fra personer med parkinson og pårørende som savner mulighetene for å møte andre i samme situasjon for å kunne utveksle erfaringer, og søke støtte hos noen som forstår. Vi vil forsøke å møte dette behovet ved å arrangere digitale møteplasser.

Vi ønsker å bygge tilbudet på forbundets to studieringer, en for personer med sykdommen og en for pårørende. Studieringene er en del av redskapspakken til likepersonene i organisasjonene, og skal ledes av en likeperson. Da studieringene ble flere studieringer som ble startet, og mange av gruppene møtes fortsatt. Etter dette har det vært utskiftninger i tillitsvalgsapparatet og likepersonsapparatet. Det er derfor behov både for å friske opp konseptet med studieringer og å flytte studieringene over på digitale plattformer.

Målet med prosjektet er å gi likepersoner i Norges Parkinsonforbund og tillitsvalgte opplæring i bruken av studieringene til Norges Parkinsonforbund, og hvordan disse kan arrangeres digitalt. Vi har som mål at halvparten av foreningene skal arrangere en av disse studieringene i løpet av prosjektperioden. I november arrangeres to opplæringsmøter, både i bruk av teams og i hvordan arrangere og drive grupper og studieringer. Fra november til november vil de som har gjennomgått opplæringen få anledning til å sette i gang studieringer.

Prosjektleder

Ragnhild S. Støkket

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Noen å snakke med
Organisasjon
Norges Parkinsonforbund
Beløp Bevilget
Kr 144.500
Startdato
24.08.2020