Norsk film om endometriose og ademyose

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Det har i lengre tid vært et ønske fra Endometrioseforeningen Norge om å lage en norsk film om endometriose og ademyose. For Endometrioseforeningen er det svært viktig å eie sitt eget informasjonsmateriell, og da spesielt nyttig om vi kunne fått til en egen film. Med denne filmen ønsker vi å få sykdommen endometriose og ademyose mer kjent. Den skal brukes som informasjonsmateriell, og gjerne vises på skoler , youtube m flere steder hvor vi kan nå ungdom. Dette skal være en informasjonsfilm som skal gi jenter kunnskap og informasjon om hva som er normale og ikke normale menssmerter.

Målsetting

Få endometriose og ademyose mer kjent blant folk flest. Informasjonsfilm for å gi kunnskap om hva som er normale og ikke normale mensproblemer. Filmen har også som mål å øke kompetansen hos helsepersonell. Økt kunnskap,vil kunne bidra til tidligere diagostisering enn hva som er vanlig idag!

Målgruppe

Målgruppen skal være 14-60. Målgruppen bør være unge jenter, helsepersonell, lærere, foreldre, og andre pårørende. Hovedmålgruppen skal være fra 14-25 år.

Antall personer i målgruppen

100000

Beskrivelse av gjennomføring

Vi starter opp med filming senest 1 august dersom vi får midler. Vi har satt opp en plan for filmingen, og har tatt kontakt med endel av de vi ønsker skal delta i filmen.

Fremdriftsplan

Planen er å starte opp senest 1 august. Vi tenker oss ulike tema i filmen: behandling av sykdommene, utfordringer med jobb, skole, familie og venner når man han endometriose og ademyose, tarm/urinveis problematikk, infertilitet, smertebehandlin, stressmestring, hvordan leve best mulig med sykdommen.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

SLUTTRAPPORT_extrastiftelsen_BlodigAlvor2019.pdf

Prosjektleder/forsker

Anja Stenslette

Detaljer
Program
Helse vår (2017)
Prosjektnavn
Norsk film om endometriose og ademyose
Organisasjon
Endometrioseforeningen
Org.ledd
Det vil bli filmet flere steder: Ullvaal sykehus, helsestasjon, Hausken klinikk
Beløp Bevilget
2017: kr 140 000
Startdato
02.08.2017
Sluttdato
04.06.2019
Status
Under gjennomføring