Novellefilmen Trisagion

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Vi ønsker med denne filmen å øke bevisstheten og forståelsen av utfordringer folk med funksjonhemning kan oppleve. Vi vil gjerne bidra til at offentligheten får større forståelse og innsikt i liv, begrensninger og muligheter for folk med downs. Filmen kan bidra til å motvirke fordommer, og oppmuntre til mer kontakt. Vi mener det er viktig at folk forstår mer for å unngå et sorteringssamfunn. Vi vil også oppmuntre til at at flere med Downs og andre funksjonshemninger skal få slike muligheter som Marte Wexelsen Goksøyr har fått, og håper dermed å motivere med denne filmen.

Målsetting

Første norske novellefilm som fokuserer på et slikt tema, hvor en skuespiller med downs syndrom medvirker. Filmen vil bidra til å gi positiv oppmerksomhet til mennesker med psykiske utviklingshemninger og sette fokus på noen av deres utfordringer. Filmen er også til inspirasjon for folk med Downs.

Målgruppe

Samfunnsopplysning for allmenheten via festivaler, sosiale medier, Aftenposten og andre nasjonale medier, samt lokale temakvelder, og medlemmer av NFU.

Antall personer i målgruppen

300000

Beskrivelse av gjennomføring

Klipp, lydetterarbeid, komposisjon av filmmusikk, markedsføring, distrubisjon og informasjonsarbeid i forbindelse med visning av filmen.

Fremdriftsplan

Ferdigstillese av filmen 01.01.19 – 15.03.19 Markedsføring og distrubusjon: 16.09.19 – 31.10.19 Filmen fortsette å la den være tilgjengelig også etter denne perioden!

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Novellefilmen Trisagion.pdf

Prosjektleder/forsker

Elisabeth Velle Velle Andersen

Detaljer
Program
Helse høst (2018)
Prosjektnavn
Novellefilmen Trisagion
Organisasjon
Norsk Forbund for Utviklingshemmede
Org.ledd
Filmprodusent : Elisabeth Velle Andersen
Beløp Bevilget
2019: kr 150 000
Startdato
01.01.2019
Sluttdato
31.12.2020
Status
Avsluttet