– Et verdifullt avbrekk fra krevende hverdag

CP-foreningen i Agder har gitt sine yngste medlemmer opplevelser i kø.

«Mange av våre CP-barn har vedvarende store utfordringer som vanskeliggjør, det å oppleve fritidsaktiviteter sammen med sine søsken, foreldre og likesinnede venner. Flere bor helt eller delvis på institusjoner og har få eller ingen mulighet til å oppleve fritidsaktiviteter sammen med sine søsken og familie for øvrig.»

Slik starter søknaden om prosjektmidler til Cerebral Parese (CP)-foreningen i Agder. Og etter at søknaden ble innvilget våren 2019 har opplevelsene stått i kø for både barn med CP og deres foreldre og søsken.

Høstdans sammen med søsken

Tidligere har lokallaget startet Funky Fox Kids Club, som er en barneklubb for barn med nedsatt funksjonsevne. I forlengelsen av dette ble det startet «høstdans» med en egen dansepedagog.

– Høstdans skal gi våre barn mulighet til å danse og oppleve mestring sammen med sine venner i CP-foreningen. Dans er populært og attraktivt for barn i dag, og våre barn ønsker det samme som funksjonsfriske. Høstdans skal gi dem denne muligheten for likeverd, forteller lokallagsleder Monica Myhre.

Dansekursene er også åpne for søsken.

– Vi ønsker også å ha fokus på at søsken kan delta på dansekurset, fordi søsken-samvær er svært verdifullt. Det er viktig for det enkelte barn som deltar får oppleve glede og samhold med sine søsken, samtidig som det er viktig for funksjonsfriske søsken å oppleve at andre familier også har barn som deres søsken med Cerebral Parese.

Høydepunkt

Et av høydepunktene høsten 2019 ble et familiebesøk til Dyreparken i Kristiansand.

– Dette vil være et verdifullt avbrekk fra krevende hverdag, behandling og opptrening, som vil styrke livskvalitet og pågangsmot for det enkelte barnet i krevende hverdager som venter dem videre utover høsten.

Juletrefest

Og som prikken over i-en ble det like før jul 2019 arrangert en stor julefest på Dvergsnes skole i Kristiansand. Hit ble både foreldre, søsken og besteforeldre invitert til stor fest sammen med CP-barna.

På juletrefesten – som Stiftelsen Dam fikk gleden av å være med på – ble det servert snitter og kaker, det ble loddsalg og gang rundt juletreet. Det ble også tid til å vise fram bilder fra tidligere aktiviteter, og ikke minst en danseoppvisning fra dansekurset som har pågått gjennom høsten.

Bedre livskvalitet

Og etter endt prosjektperiode kan lokallaget konstatere at prosjektet har vært en suksess.

– Aktivitetene har hatt som hovedmål å bedre livskvaliteten til våre medlemmer for å oppleve glede, samhold og fellesskap med sine foreldre, søsken, familie og jevnaldrende. Det å ta del i fritidsaktiviteter og ferieopplevelser – ikke bare observere andres delaktighet.

Dam-tur

Høsten 2019 skiftet Stiftelsen Dam navn, og i den forbindelse spurte stiftelsen alle medlemsorganisasjonene om de kunne invitere generalsekretær Hans Christian Lillehagen til et av sine favorittprosjekter.

Cerebral Parese-foreningen valget prosjektet «Opplevelser, mestring for CP-barn» i Kristiansand, der Lillehagen ble invitert med på julefest i desember 2019.

– Det var en skikkelig hyggelig dag, og det er så fint å se at både barna med Cerebral Parese og søsknene deres koser seg. Det tror jeg betyr mye, sier Lillehagen.

Her kan du se alle prosjektene som skal besøkes gjennom Dam-tur:


Prosjektleder

Jan Rune Løvås

Detaljer
Program
Ekspress (vår 2019)
Prosjektnavn
Opplevelser, mestring for CP-barn
Organisasjon
Cerebral Parese-foreningen
Beløp Bevilget
kr 30 000
Startdato
01.07.2019
Sluttdato
31.12.2019
Status
Avsluttet
Flere detaljer

Mer informasjon om søknaden og sluttrapporten til dette prosjektet kan du få ved å kontakte søkerorganisasjonen eller sekretariatet i Stiftelsen Dam.