På fire hjul i Ole Bull sine fotspor

Det ble en nydelig dag på tur til fiolinistens sommervilla for alle medlemmene i NHF Bjørnafjorden.

I lang tid har Norges Handikapforbund Bjørnafjorden drømt om å få besøke Ole Bulls sommervilla Lysøen. Hele øya er et museum, som huser bygninger, turløyper og kaianlegg. Her anla Ole Bull sin sommervilla i 1872-73.

Og til lokallagets store glede kom det for noen år siden en helt ny båt som frakter passasjerer til øya. Den er nemlig tilrettelagt for mennesker med redusert funksjonsevne, og dermed åpnet det seg en mulighet for å endelig ta turen til Lysøen.

– Vi ønsker å invitere med oss lokallagets medlemmer til en dagstur til Lysøen med god tid til både å få sett museet og rusle og trille for de med rullestoler på de gruslagte turveiene som er på øya. På slutten av dagen ønsker vi å samles til et felles måltid før vi alle drar hjem til vårt, skrev lokallaget i søknaden, som ble sendt inn i 2020.

Men med pandemi og strenge smitteverntiltak har det tatt tid å få gjennomført turen, så først sommeren 2022 kom de seg på den etterlengtede turen.

Da dagen kom skinte solen fra klar himmel, og medlemmene fikk en fantastisk dag med omvisning, tur på de tilrettelagte turveiene på øya og mye sosiale samvær. Øya har hele 13 kilometer med tursti, der et av høydepunktene er utsiktstårnet på øyas høyeste punkt.

Målet med turen var å gi medlemmene en god opplevelse sammen.

– Det å dra på tur sammen er også et svært viktig for samholdet i lokallaget vårt. Å være sammen med andre gjør godt, skriver de i søknaden.

Prosjektleder

Rita Samdal

Detaljer
Program
Ekspress (vår 2020)
Prosjektnavn
På fire hjul i Ole Bull sine fotspor
Organisasjon
Norges Handikapforbund
Beløp Bevilget
kr 20 000
Startdato
18.05.2020
Sluttdato
31.12.2021
Status
Avsluttet
Flere detaljer

Mer informasjon om søknaden og sluttrapporten til dette prosjektet kan du få ved å kontakte søkerorganisasjonen eller sekretariatet i Stiftelsen Dam.