På lag med superhelten i Urban Legend!

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Bakgrunn

PEF-ung er en barne- og ungdomsorganisasjon som jobber opp mot diagnosene psoriasis, atopisk eksem, andre hudsykdommer og psoriasisartritt. Vi jobber med å gjøre hverdagen lettere samt å redusere diagnosens byrde for pasienter og pårørende. Mange bærer på en skam knyttet til diagnosen, og vi tror at folkeopplysning er beste måte å kvele skamme. Vi vil snakke den i hjel, og søker stadig nye metoder for å kunne spre informasjon. Vi tror ulike middel når ulike mennesker og i dette prosjektet ønsker vi derfor å nå den som liker tegneserier, og som lettest finner informasjon gjennom dem.

Målsetting

Å få kunnskap om livet med en kronisk hudlidelse og/eller psoriasisartritt i skolen. Barn skal ha kunnskap om diagnosene og livet med. Første delmål er å lage en tegneserie om illustrerer hverdagen på en subtil, lærerik og god måte. Andre delmål er å nå 7000 i primær- og 40.000 i sekundærmålgruppen.

Målgruppe

Primærmålgruppen er barn og unge med en hudlidelse eller psoriasisartritt og deres venner. Sekundærmålgruppen er barn/ungdom i den norske grunnskole.

Antall personer i målgruppen

47000

Beskrivelse av gjennomføring

Produktet skal være noe man ønsker å lese og stolt kan dele. Gjennom et godt produkt kan vi lettere spre informasjon og kunnskap. Vi har vært i kontakt med, og inngått en intensjonsavtale med teamet bak Urban Legend som er klare for å lage en spesielutgave om hud. Pristilbudet innebærer research, manus, sketch up, storyline, illustrasjon, cover, teksting, sats, fargelegging og utforming, samt fri-kjøp av tegningene/tegneserien, slik at dere kan bruke de fritt både digitalt og i print i Norge Ved innvilgelse av midler vil vi stille våre erfaringer tilgjengelig. Vi vil utlyse muligheten til å dele sin historie. Urban Legend er del av pensum i grunnskolen og alle spesialutgaver er å finne på Cappelen Damms digitale læringsplattform de neste 5 årene, plattformen brukes av grunnskolen og ferdig produkt vil være å finne her. Trykket utgave sendes alle medlemmene, politiker og andre beslutningstakere. Det vil gjennomføres lanseringsfest. De personene som har medvirket vil inviteres, så vel som Yohannes, helse og kunnskapsminister inviteres. Den vil også brukes i bladet Hud & Helse. Deretter informasjon og blad distribueres bredt, inkl. hudavdelingene og -poliklinikker i Norge.

Fremdriftsplan

jan : tegne kontrakt, rekruttere bruker Feb: gjennomføre workshop, bli kjent med tegner, dele historier og bestemme innhold og poeng som skal deles. mars-juni: produksjon av heftet, videre reaserch og tett dialog med prosjektgruppen(bruker, begynne å tenge tegning, ferdigstille produkt. juli: trykke hefte August-okt : lansering, videreføringa v budskap, sende til TV-aksjonene. lanseringsfest nov-des: sluttrapport og evaluering

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

rapport TUL.pdf

Prosjektleder/forsker

Maren Awici-Rasmussen

Detaljer
Program
Helse høst (2019)
Prosjektnavn
På lag med superhelten i Urban Legend!
Organisasjon
Psoriasis- og eksemforbundet
Beløp Bevilget
2020: kr 397 000
Startdato
01.01.2020
Sluttdato
31.12.2021
Status
Under gjennomføring