På tur med parkinson

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Å være på tur med Parkinsons sykdom er ikke alltid like greit. Symptomene forverrer seg under stress, og de fleste opplever vel både innsjekking og sikkerhetskontroller som relativt stressende. Når du i tillegg har en sykdom som påvirker kommunikasjonsevnen, kan det å få fortalt at du har parkinson og at det er derfor du bruker lang tid og ser annerledes ut være vanskelig.

 

Derfor ønsket vi å lage et lite kort man kunne vise fram som sier at man har sykdommen og trenger litt mer tid til å gjøre det som skal gjøres. Ideen har kommet fra flere medlemmer som har henvendt seg til forbundet.

 

Det var også et mål å trykke dette budskapet på flere språk slik at det kunne benyttes i utlandet. Inni kortet skulle det stå noe om personopplysninger og medikamentsammensetning, slik at man kan vise kortet dersom ulykken skulle være ute. Vi bestemte oss for å ha hele kortet på engelsk, spansk og norsk. Teksten ”Jeg har Parkinsons sykdom” ble i tillegg oversatt til fransk, portugisisk, italiensk, kinesisk og russisk.

 

Kortet er nå laget og formidlet til alle medlemmer. Det sendes også ut til alle som melder seg inn. Det ligger også på www.parkinson.no for nedlasting til de som ønsker å skrive det ut selv.


 

Prosjektleder/forsker

Thyra Kirknes

Detaljer
Program
Forebygging (2007)
Prosjektnavn
På tur med parkinson
Organisasjon
Norges Parkinsonforbund
Beløp Bevilget
2008: kr 39 000
Startdato
01.01.2008
Sluttdato
31.12.2008
Status
Avsluttet