Parkinson sykler rundt i Trøndelag – på tre hjul

Søknadssammendrag

Bakgrunn:
Covid-19 pandemien har ført med seg mye isolasjon blant våre medlemmer (Trøndelag Parkinsonforening) TPF. Nå som restriksjoner er opphevet, ønsker TPF sammen med sine lokalforeninger å bidra til å gjenoppta det sosiale samværet.

Målsetning:
Etablere en «sykkelpatrulje» blant våre medlemmer med elektriske trehjulssykler. Sykkelpatruljen vil i nært samarbeid med Lokalforeningene besøke 5 til 7 lokasjoner i Trøndelag hvor de vil demonstrere bruken av sykler og den frihetsfølelse det gir å kunne utvide sin aksjonsradius.

Målgruppe:
Medlemmer og potensielle medlemmer til Parkinsonforeningen som har gleden av å kunne utfolde seg fysisk bl.a. ved å søke om tilskudd til trehjulssykkel. Demonstrere og fortelle om den mestringsfølelse det gir å kunne bevege seg for «egen maskin» rundt omkring i nærområdet.

Metode:
Fem til sju lokasjoner plukkes ut i samarbeid med lokalforeningene. Det etableres en info stand og det søkes om tillatelse til å demonstrere bruk av trehjulssykkel på et lukket/avgrenset område. Det vil bli gitt informasjon om søkeprosedyrer via NAV. Det blir også demonstrert andre typer fysiske øvelser til hjelp for å opprettholde god fysisk form.

Tidsplan:
Prosjektet starter med å planlegge sammen med Lokalforeningene, de steder som skal besøkes. Deretter starter arbeidet med å søke om tillatelse til å etablere en «stand» og avgrenset område for å demonstrere bruk av trehjulssykkel. Planleggings prosessen foregår i januar og februar 2022.

Videre bestille samt avtale innkvartering samt sørge for god logistikk med hensyn til transport og forpleining.
I perioden juni til august foreta de fysiske besøk.

Forventet resultat:
Øke andelen av våre medlemmer som finner glede av fysisk aktivitet og kunnskap om hvor verdifullt dette er. Resultat måles ved økt antall sykler og økt antall deltakere på våre ukentlige trenings tilbud.

Prosjektleder

Jon Einar Værnes

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Parkinson sykler rundt i Trøndelag – på tre hjul
Organisasjon
Norges Parkinsonforbund
Beløp Bevilget
Kr 144.000
Startdato
29.09.2021