PC-Nettverk

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Støtteforeningen for Kreftsyke Barn (SKB) har erfart at kreftsyke barn og unge ofte blir isolert i forbindelse med lange sykdo

Støtteforeningen for Kreftsyke Barn (SKB) har erfart at kreftsyke barn og unge ofte blir isolert i forbindelse med lange sykdomsperioder med lavt immunforsvar. SKB har derfor ønsket å gi regionsykehusenes barneavdelinger tilbud om å plassere PC’er med oppknytting mot Internett ved ungdomsrommene (eventuelt isolat-rom).

 

Barn og ungdom med kreft ville med dette kunne være i stand til å kommunisere med klassekamerater og venner og med andre barn i samme situasjon på andre sykehus, og med dette kunne bryte isolasjonen.

 

Ved avslutning av prosjektet har vi kommet så nær opp til et PC-nettverk mellom barneavdelingene på regionsykehusene som det er praktisk mulig å få til pr i dag. Fire av landets regionsykehus vil kunne gi barn og ungdom med kreft tilbud om tilgang til PC’er som er knyttet opp mot Internett.

 

Støtteforeningen for Kreftsyke Barn mener dette vil være et viktig bidrag for å heve livskvaliteten til de barn og unge som bli isolert fra omverdenen i forbindelse med langvarig sykdom.

Prosjektleder/forsker

Kristin Martinsen

Detaljer
Program
Rehabilitering (1998)
Prosjektnavn
PC-Nettverk
Organisasjon
Kreftforeningen
Beløp Bevilget
1999: kr 290 000
Startdato
01.01.1999
Sluttdato
31.12.1999
Status
Avsluttet