Radio av og for dyslektikere

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Vi har stor etterspørsel etter lydbøker blant våre brukere, og ser stadig etter flere anledninger til å involvere våre medlemmer, pårørende og andre som står saken nær. En podcast er en god løsning, da det er «tidløst», tilgjengelig, og kan romme svært mye informasjon i en svært pedagogisk form.

Målsetting

1. Spre informasjon om: o Hva dysleksi, dyskalkuli og SSV er på en tilgjengelig måte o Gi mennesker med disse vanskene en pålitelig og spennende stemme o Henvise mennesker med flere spørsmål til podcasten o Lage minst 1 episode i måneden

Målgruppe

Dyslektikere, brukere av nettsiden, pårørende, foreldre, forskere, studenter, allmennheten generelt.

Antall personer i målgruppen

100000

Beskrivelse av gjennomføring

Aktiviteten koordineres av ansvarlig i sekretariatet, som hjelper med teknisk, redigering og til å fremskaffe innhold og bidragsytere. Podcasten skal inneholde 2-3 timers innspilling fortettet ned til episoder på 20-40 minutters lengde. Programledere og øvrige bidragsytere skal være frivillige og dyslektikere. Det har allerede meldt seg en motivert og ressurssterk gruppe i Dysleksi Ungdom som kunne tenke seg å bidra med mye ledig tid og entusiasme til samtaler og lydinnspillinger. Vi legger vekt på at denne gruppen har god spredning i geografi og alder. Fra 16 til 25 år, med deltagere fra Bergen, Oslo, Trondheim, Tromsø, Kristiansand, Honningsvåg og Ålesund så langt. Dersom det blir nødvendig, skal vi også vurdere muligheten av å hyre konsulenter eller lærere til opplæring i bruk av radiomediet, utstyret og redigeringsverktøy slik at flere av programlederne får mulighet til å oppleve mestring og lærdom gjennom prosjektet.

Fremdriftsplan

2017 Uke 2: Bestille utstyr og klargjøre behov for innredning av studio Uke 4: Studio og utstyr klart, booking av bidragsytere Uke 6-8: Opptak Uke 9: Redigering/klargjøring Uke 10: 1. mars – slipp av første episode Uke 14: 1. April – Slipp av episode 2 osv. Ny episode i starten av hver måned. Prosjektet evalueres ved årsskiftet mens episoder er produsert i backlog, slik at man har de første tre månedene av 2018 på seg til å vurdere fortsettelse.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Rapport extra paddkast.pdf

Prosjektleder/forsker

Adam Thomas Tumidajewicz

Detaljer
Program
Helse høst (2016)
Prosjektnavn
Radio av og for dyslektikere
Organisasjon
Dysleksi Norge
Beløp Bevilget
2017: kr 80 000
Startdato
01.01.2017
Sluttdato
31.12.2017
Status
Avsluttet