Samarbeids-weekend Diabetesforeldre

I samarbeid med

Søknadssammendrag

1. Foreldre til barn med diabetes trenger å komme sammen for å dele erfaringer fra hverdagen. Dette er spesielt behov for ny diabetiker foreldre. Vi har en arbeidsgruppe for dette arbeidet i Vest-Agder som har lagt opp til samlinger i løpet av året. Aktivitetene kan spenne fra besøk på en bedrift, bowling, bading, klatring og overnattingsturer.

2. Prosjektets målsetting er å hjelpe foreldre som har barn i barnehage / skole til å finne den rette hjelp i hverdagen. Og å dele andre erfaringer med sykdommen.

3. Hovedmålgruppen for prosjektet er foreldre til ny diabetikere, samt inspirere de som har erfaringer, til fortsatt å stå på i hverdagen for å hjelpe barnet, til å etter hvert å forstå den vanskelige oppgaven det er å få til ett regulert blodsukker / insulindosering.

4. Å stå sammen som foreldre, for at også våre barn skal finne venner med diabetes har vi sett at betyr utrolig mye. Det blir normalen at våre diabetesbarn måler blodsukker og må dosere insulin. Som en jente på 8 år sa det etter en samling. “Alle målte seg jo, ikke bare meg” plutselig oppdaget hun at hun var “normal”. Denne erfaringen gjenspeiler viktigheten av vårt arbeid.

5. Det er reservert plass for denne weekend for på Quality Hotel Sørlandsparken. Budsjettet er lagt opp etter dette. Denne weekend arrangeres i hovedsak for å inspirere til det videre arbeidet med å stå sammen til det beste for våre barn.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapport_2008_1_0289.pdf

Sluttrapportsammendrag

1. Innledning

Prosjektet foreldre weekend på Quality Hotel, Kristiansand. Prosjektet ble gjennomført med 30 deltagere.


2. Målsetting og målgruppe:

Målsettingen for en slik weekend var at vi skulle komme sammen å få ny kunnskap om sykdommen. Dele erfaringer og oppmuntre hverandre. Det var foredrag fra en sykepleier, og det ble og delt inn i mamma og pappa grupper.
Målgruppa var foreldre som har barn med diabetes, enten om de har hatt diabetes over lengre tid, eller nyoppdaget. Vi kom nærmere hverandre slik at vi kan støtte hverandre når dagene er slitsomme og sykdommen er vanskelig å regulere.

3. Betydning:

Mange diabetiker familier føler seg alene med sykdommen, fordi den sliter både på kropp, sjel, søsken og familien til tider. Og det er vanskelig å forklare hver eneste detalj om sykdommen, mest fordi vi selv ikke alltid skjønne hva som skjer med kroppen til vår barn.

Denne weekenden ga muligheten til å samles over en kopp kaffe og prate, lære noe nytt, delta etter egne ønsker, stille spørsmål og vite at det ikke er bare meg som stiller disse, bli kjent med andre, og å få fokus på ett lettere liv med ett diabetes barn.

Vi fikk på denne weekenden nye venner og fornyet optimisme. Det ble knyttet vennskap denne helgen, er det en av de viktigste målsetningene for at våre barn skal ha et sikkerhetsnett.
Og det er mulig. For de fleste lever med / ved denne sykdommen til daglig, og dermed har vi dette til felles. Diabetes er en veldig sterk bindingsfaktor.

4. Gjennom føring

Lørdag 7. feb
Kl 1100-1130 Registrering.
Kl 1130-1200 Velkommen.
Kl 1200 -1300 Lunch,
Kl 1300 – ca 1600 Diabetessykepleier Kjellfrid fra barne posten. Hun gleder seg veldig til å være sammen med oss. Disse timene blir ikke lagt opp til ett tre timers foredrag, men til en åpen dialog, der vi tar opp mange av de utfordringene vi har i hverdagen og kanskje litt til.
Ca kl 1600-1800. Da skal vi ut i naturen og opp i trærne.
Kl 1930 Middag.

Søndag 8. feb.
Frokost fra kl 0800-1100.
5. Prosjektleder: Siri Ødegaard Blom
Prosjekt gruppe: Lena Olava Stiland, Beate Ø Sunde, Janne Osmundsen, Inger Margrethe Nystøl og Arne Blom


6. Videreføring:
Det er tatt en evaluering av samlingen, weekenden ga et veldig godt utbytte og et grunnlag for å lage en større samling men da bør også barna være med da det for mange var vanskelig å få til

Prosjektleder/forsker

Siri Ødegaard Blom

Detaljer
Program
Forebygging (2008)
Prosjektnavn
Samarbeids-weekend Diabetesforeldre
Organisasjon
Diabetesforbundet
Beløp Bevilget
2009: kr 50 000
Startdato
01.01.2009
Sluttdato
01.05.2009
Status
Avsluttet