Samling for familier med stomiopererte barn

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Bakgrunn: Prosjektet ble gjennomført i perioden 01.09.-04.09.2005. Vi var 65 deltakere. I tillegg hadde vi to foredragsholdere og en tryllekunstner.

 

Målsetting: Prosjektets hovedmålsetting var å samle familier med stomiopererte barn og spesielt ivareta søskens situasjon. Søsken blir ofte tilsidesatt når bror eller søster er syk. Det var også viktig å synliggjøre for hver enkelt familie at det finnes andre familier i samme situasjon.

 

Gjennomføring: Vi startet samlingen med presentasjon og bli kjent. Vi hadde en representant fra bandagisten som selv er stomioperert til å fortelle om ulike produkter.

 

Vi fortsatte samlingen neste dag med gruppeinndeling. Søsken var samlet med fagperson fra HAB som tok seg av søskenproblematikk. Stomi-barna var sammen med representanter fra NU, og foreldrene var samlet for å snakke om ulike problemer, samt ønsker for foreldregruppas satsningsområder. Etter lunsj dro vi til et badeland der alle stomibarna fikk bade og dusje sammen med andre ”pose barn”. Tredje dag var vi i en Villmarksleir der deltakerne var inndelt i grupper hvor store og små prøvde på ulike former for mestring som f.eks kanopadling, øksekasting, luftgeværskyting, tømmerstokkløp og andre konkurranseoppgaver.

 

Ved ankomst var noen kjent med hverandre fra før, men andre deltok for første gang. Etter første kveld var gruppen allerede godt kjent.

 

Resultat og videre planer: Det er bare kommet positive tilbakemeldinger både i løpet av samlingen og i etterkant. Mange barn, søsken og voksne, etterlyser allerede en ny slik samling.

Prosjektleder/forsker

Jostein Sandvik

Detaljer
Program
Rehabilitering (2004)
Prosjektnavn
Samling for familier med stomiopererte barn
Organisasjon
Kreftforeningen
Beløp Bevilget
2005: kr 400 000
Startdato
01.01.2005
Sluttdato
31.12.2005
Status
Avsluttet