Sammen har vi det bra

Søknadssammendrag

Sound of Happiness kompetansesenter driver kulturskoleundervisning for mennesker med utviklingshemming i alle aldre, i tillegg til et dagsenter. Det siste året har vi ikke hatt mulighet til å opprettholde vanlig aktivitet i form av ordinær undervisning og konserter for våre elever. Dette ser vi tærer på elevene våre, som har hatt sin kulturskoleundervisning som et av høydepunktene i sin hverdag, og ønsker å gi elevene våre noe å se frem til.

Hvert år har vi også pleid å arrangere festival i Kristiansand for mennesker med utviklingshemming. Dette har vært en stor arena både for våre elever, men også for mennesker og organisasjoner fra andre steder i landet, som har kommet tilreisende for å delta i form av å være publikum, eller for selv å spille på en stor scene. Denne festivalen har vi blitt nødt til å avlyse for andre år, og ønsket derfor å se på digitale muligheter.

Målsetningen for prosjektet er at alle elevene skal føle på mestring og fellesskap igjen, på samme måte som de tidligere har fått gjennom å spille konserter og delta på ukentlig aktivitet i Sound of Happiness. De skal kjenne på samholdet man får med å jobbe mot et felles mål.

Prosjektet er todelt, hvor en del består av å lage en SoH-låt og musikkvideo, og andre del består av konsert med streaming, slik at også deltakere i andre deler av landet kan bidra, slik de ville gjort på vår årlige festival. Dersom smittevernreglene tillater det, vil vi også ha publikum tilstede i salen under denne konserten.

Musikkvideo og låt vil være ferdig i august, og klar til «live-premiere» på streamingkonsert 26. september.

Prosjektleder/forsker

Charlotte Svidal

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Sammen har vi det bra
Organisasjon
Pascal Norge
Beløp Bevilget
Kr 100.000
Startdato
26.05.2021