Selvhjelpsgrupper om angst som videomøter på nett

Søknadssammendrag

Angstringen (etabl. i 1986) har de siste årene opplevd stadig økt behov og aktivitet. Per i dag har vi aktive selvhjelpsgrupper i 26 byer i landet og omtrent 400 nye gruppedeltakere hvert år. Gruppene møtes 2t en gang per uke. På grunn av koronaviruset kan ikke grupper møtes fysisk. Det er også mange som bor slik til at det blir langt å reise til nærmeste sted hvor vi har fysiske grupper.

Vi ønsker å bruke Angstringens erfaring til å utvikle egne informasjonsmøter (Webinar) på nett og starte opp egne grupper som møtes i video-møter. Dette mener vi har et stort potensial fremover, også uavhengig av korona. Vi vil bruke erfaringen vi gjør underveis til å lage materiell som igjen kan brukes til å starte opp flere nett-grupper i årene fremover.

Tiltaket er for personer over 16 år i Norge som sliter med angst og som selv er motivert til å gjøre noe med sin egen situasjon.

Prosjektet starter opp 1. mai 2020. En arbeidsgruppe på 6 personer vil planlegge for informasjonsmøter og oppstart av grupper. Innen utgangen av august ønsker vi å ha gjennomført 3 informasjonsmøter og startet opp 5 selvhjelpsgrupper på nett. Prosjektet avsluttes 31. oktober 2020.

Målsetningen og forventet resultat er å gjennomføre minst 3 informasjonsmøter og starte opp minst 5 selvhjelpsgrupper på nett (8-10 pers per gruppe), i tillegg til at vi utvikler en veiledning for selvhjelpsgrupper på nett.

Prosjektleder/forsker

Sigurd Erdal-Aase

Detaljer
Program
Ekstraprogram i forbindelse med koronaepidemien
Prosjektnavn
Selvhjelpsgrupper om angst som videomøter på nett
Organisasjon
Rådet for psykisk helse
Beløp Bevilget
Kr 170.000
Startdato
17.04.2020