Selvtillitskurs

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Molde og omegn lokallag valgte å invitere sine medlemmer til Selvtillitskurs til Bjørnsund

Molde og omegn lokallag valgte å invitere sine medlemmer til Selvtillitskurs til Bjørnsund. Bjørnsund er et fraflyttet fiskevær ved Bud i Fræna kommune utenfor Molde.

 

Vi engasjerte en lærer og ”husmor” fra leirskolen til å ta seg av aktivitetene for barna og tilbereding av alle måltidene. Lokallaget stilte med fem likemenn. To til å følge barna til deres aktiviteter en til å bistå med praktisk arbeid som forberede og rydde etter fellesaktiviteter og sosialt samvær. To til å bistå Dysleksiforbundets kursholder til datakurs for barn og voksne. Vi engasjerte en ekstern kursholder foruten to fra Dysleksiforbundet.

 

Barna fikk være med på aktiviteter for å oppleve ”Livet i fjæra”. De fikk blant annet være med å ro, fiske, sette ut og dra inn krabbeteiner, dykke med våtdrakt og lage akvarium med levende fisk på brygga for nærmere øyesyn, og som ble sluppet fri etterpå. Foresatte fikk være med på kurs, foredrag, forelesning, gruppeoppgaver, drøftinger i tema mestring og det å bygge selvtillit for barn og unge.

 

Tilbakemeldingene fra kursdeltagerne har vært mange og veldig oppmuntrende for oss som arrangør. De ønsker flere kurs gjerne på samme sted. Bjørnsund skaper gode rammer pga at vi var de eneste som leide leirskolen for helgen. Vi hadde rikelig med plass og påbegynte aktiviteter kunne stå til vi tok de igjen senere i programmet. Vi opplevde at familiene ble inkludert på en naturlig måte og alle bidro til at dette skulle bli ei trivelig helg.

Prosjektleder/forsker

Anne Danielsen

Detaljer
Program
Rehabilitering (2006)
Prosjektnavn
Selvtillitskurs
Organisasjon
Dysleksi Norge
Beløp Bevilget
2007: kr 50 000
Startdato
01.01.2007
Sluttdato
31.12.2007
Status
Avsluttet