Sertifikatnorsk

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Prosjektets mål var å tilgjengeliggjøre læreboken ”Veien til Førerkortet” fra Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund for dyslektikere, personer med lite ordforråd og fremmedspråklige ved bruk av digitalt verktøy

Prosjektets mål var å tilgjengeliggjøre læreboken ”Veien til Førerkortet” fra Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund for dyslektikere, personer med lite ordforråd og fremmedspråklige ved bruk av digitalt verktøy.

 

Kursdeltakerne skal kunne tilegne seg fagspråket i boken, slik at kursdeltakerne bedre skal kunne følge den vanlige teoriundervisningen på trafikkskolene og være i bedre stand til å kunne forstå spørsmålene som ble stilt ved en teorieksamen for klasse B.

 

Oppegget er tilrettelagt for internett. Det er video undervisning der alt fagstoffet blir lest av oppleser. Læreboken er også oversatt til ”lett norsk” som oppleseren også leser for deltakerne. Ca 2.500 ord og utrykk blir forklart med eksempler og illustrasjoner. Det er utarbeidet en egen ordbok for kurset. Etter hver side er det laget kontrolloppgaver som eleven kan besvare.

Prosjektleder/forsker

Magne Oftedal

Detaljer
Program
Forebygging (2006)
Prosjektnavn
Sertifikatnorsk
Organisasjon
Dysleksi Norge
Org.ledd
Linguanet
Beløp Bevilget
2007: kr 500 000, 2008: kr 200 000
Startdato
01.01.2007
Sluttdato
31.12.2009
Status
Avsluttet