Sittedans i demensomsorgen

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Bakgrunn: I 1996 opprettet danselærer Jette Fuglsang ved Danseløvenes verksted et samarbeid med Pårørendeskolen i Oslo for å utprøve sittedans som aktivitet for mennesker med demens gjennom blant annet kursaktivitet. Idé og inspirasjon ble hentet fra Danmark og Nederland. Sittedans har i årene som har gått blitt et veldig populært tilbud som blir tilbudt på mange sykehjem over hele landet og det har i senere tid blitt ønskelig å lage en norsk versjon av både musikk og dansebeskrivelser. Jette Fuglsang har gitt Pårørendeskolen sin velsignelse med å føre sittedansen videre og i 2008 begynte arbeidet med et nytt materiale.

 

Gjennomføring: I årene 2008-2010 har det blitt utviklet et undervisningsmateriale kalt ”Sittedans i demensomsorgen” til bruk i sittedansgrupper. Undervisningsmaterialet består av en perm med informasjon og dansebeskrivelser, musikkCD og instruksjonsDVD. Dette har blitt utviklet av Bengt-Ole Nordström, Silje Høgaas og Julie E. Skjønberg.

 

Konklusjon: Fra og med våren 2010 er det mulig å bestille undervisningsmateriale. Det vil også bli holdt kurs i regi av Pårørendeskolen i Oslo samt at det vil bli mulighet for å bestille kurs separat til institusjoner.

 

Prosjektleder/forsker

Bengt-Ole Nordström

Detaljer
Program
Forebygging (2007)
Prosjektnavn
Sittedans i demensomsorgen
Organisasjon
Kirkens Bymisjon
Org.ledd
Pårørendeskolen
Beløp Bevilget
2008: kr 288 000
Startdato
01.01.2008
Sluttdato
31.12.2009
Status
Avsluttet