Snakk med oss!

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Bakgrunn: Folk flest vet fremdeles lite om døves situasjon i samfunnet, det er stor mangel på informasjon – og det finnes nest

Bakgrunn: Folk flest vet fremdeles lite om døves situasjon i samfunnet, det er stor mangel på informasjon – og det finnes nesten ingen oppdaterte brosjyrer.

 

Målsetting: Utarbeide tre brosjyrer som forteller om døves situasjon.

 

Gjennomføring: Det er laget tre brosjyrer:

·        ”Snakk med oss”, brosjyre på åtte sider i A5-format som gir basis informasjon om døves situasjon.

·        ”Bedre å kunne litt enn ingenting”, brosjyre på åtte sider i lommeformat, som forteller kort om døves situasjon og som viser 36 hverdags tegn alle kan lære.

·        ”Ja takk, begge deler”, brosjyre på fire sider i A4-format som forteller om det nye hørselstekniske hjelpemiddelet cochlea implantat (CI).

 

Resultater: De tre brosjyrene er bevisst laget slik at de kan brukes i mange år, derfor har vi for eksempel vært forsiktig med å gi informasjon om adresser og telefonnumre som ofte endres. Vi mener at vi vil oppnå resultater i flere år fremover ved å spre disse brosjyrene ved ulike informasjonskampanjer. Brosjyrene er også fordelt til alle lokallagene i Norges Døveforbund og til de offentlige kontorene som har naturlig kontakt med døve.

Prosjektleder/forsker

Helge Herland

Detaljer
Program
Rehabilitering (2004)
Prosjektnavn
Snakk med oss!
Organisasjon
Norges Døveforbund
Beløp Bevilget
2005: kr 254 000
Startdato
01.04.2005
Sluttdato
31.03.2006
Status
Avsluttet