Sol i hverdagen – 1

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Da vi i Telemark Parkinsonforening fikk den gode nyheten om et tilskudd fra Helse og Rehabilitering på Kr

Da vi i Telemark Parkinsonforening fikk den gode nyheten om et tilskudd fra Helse og Rehabilitering på Kr. 100.000 til vårt prosjekt Sol i hverdagen I, gikk det ikke mange dagene før 33 plasser til Casas Heddy på Lanzarote var bestilt.

Vårt påtenkte prosjekt var nå i gang. Tilbudet gikk ut til alle våre medlemmer og innen en uke var alle plassene reserver og endel sto på venteliste.

Søndag 5 desember 99 dro 33 forventningsfulle personer avgårde fra Grenland via Nodden til Gardermoen flyplass med buss. Vi ankom flyplassen tidlig mandag morgen og der ble vi møtt av representanter fra Ullensaker Røde Kors. De hjalp oss med bagasjen og fikk fraktet oss alle trykt ombord i flyet.

Etter en lang og slitsom reise ankom vi flyplassen på Lanzarote, der ble vi møtt av personale fra Casas Heddy og fraktet til vårt feriemål med senterets egen buss. Der ble vi tatt imot og stelt godt med i to fine uker.

Vi koste oss der med god mat, underholdning nesten hver kveld, det var lagt opp til ulike utflukter med senterets egen buss. De som trengte fysioterapi fikk det, og det var trim både i vann og på land. Stedets sykepleiere var helt unike, dette fikk vi selv erfare da en av våre deltagere ble syk og måtte på sykehus. Det gikk heldigvis bra, men hun måtte bli igjen til over jul.

A v penger som var satt av til sosiale gjøremål ble hele gruppen enige om å dra på busstur øya rundt med guide. Det ble en fantastisk dag med mange inntrykk. Bare varmen, luktene og synet av alle de skjønne blomstene, samt palmesus er ting man ikke glemmer så fort. Øya er helt unik så det anbefales et besøk der på det varmeste. Jeg tror vi trykt kan si at alle var godt fornøyd med øyturen.

De to ferieukene gikk fort og hjemreisen sto for døren. Vi ankom Oslo den 21 desember 7t. forsinket, men tross alt var vi enige om at vår helsereise til Casas Heddy på Lanzarote hadde gjort godt både for Parkinsonsyke og ledsagere.

Vi vil igjen rette en stor takk til Helse og Rehabilitering for de midlene vi fikk, slik at det var mulig å gjennomføre vår helsereise til Lanzarote.

Prosjektleder/forsker

Bente Namlos

Detaljer
Program
Forebygging (1998)
Prosjektnavn
Sol i hverdagen – 1
Organisasjon
Norges Parkinsonforbund
Beløp Bevilget
1999: kr 100 000
Startdato
01.01.1999
Sluttdato
31.12.1999
Status
Avsluttet