Søknadssammendrag
Bakgrunn for prosjektet
De siste åra har Sula frivilligsentral vært en svært aktiv medspiller, koordinator og pådriver for mange små og store prosjekter for alle aldersgrupper og nasjonaliteter i Sula kommune. Behovet for en egen base, eller rettere sagt oase, har vokst seg stor, ikke minst er iveren og entusiasmen stor blant de mange eldre i kommunen som er ivrige støttespillere og stiller seg helhjertet/samlet bak dette prosjektet. Nå er det perfekte lokalet ledig i sentrum av kommunen: universelt utformet på gateplan i lyse/fine lokaler. Da har vi i fellesskap bestemt oss for å satse nå, men trenger fødselshjelp.
Målsetting for prosjektet
Skape og etablere en fellesarena, smeltedigel og samlingsplass for alle aldersgrupper og nasjonaliteter midt i sentrum av Sula kommune med et ekstra fokus på de eldre som faktisk er pådriverne for dette.
Målgruppe
Eldre, ungdom, barn og voksne med varierende hudfarge, legning og fysikk. Primærmålgruppen må sies å være eldre – deretter ungdom og innvandrere.
Antall personer i målgruppen som prosjektet planlegger å nå
9000
Beskrivelse av gjennomføring og metode for prosjektet
Lokalet ( se planskisse) står klart og trenger bare helt enkle tilpasninger. Dugnadsfolket tripper og ivrer etter å komme i gang. En dugnadsgjeng som består av skoleelever krydret med 80-åringer. .
Fremdriftsplan for prosjektet
Vår/sommer 2018: starte opp, få på plass nytt gulv til dansing, kjøkkenvifte, møbler og inventar. Så er vi i gang.
Sluttrapport
Målsetting, målgruppe og bakgrunn for prosjektet
Skape og etablere en fellesarena, smeltedigel og samlingsplass for alle aldersgrupper og nasjonaliteter midt i sentrum av Sula kommune med et ekstra fokus på de eldre som faktisk er pådriverne for dette.
Beskriv i hvilken grad oppsatte effektmål ble nådd (ref søknadsskjemaet)
Vi klarte alt – og mere til! Dette ble større og mer omfattende enn vi hadde sett for oss – der vi fikk flere aktiviteter og møteplasser enn skissert i søknaden. Det ble en positiv utvikling underveis påvirket av menneskene som engasjerte seg. Vi så for oss en slik normaluke i enden av prosjektperioden: Mandag: Sjakk-kveld, strikkekafé på dagtid, åpent hus på dagtid. Tirsdag: Møte i Sula pensjonistforening kveldstid, leksehjelp på dagtid (tidlig ettermiddag, åpent hus på dagtid. Onsdag: Eldrekafé på dagtid, verdensmiddag på kveldstid, åpent hus på dagtid. Torsdag: Seniordans på dagtid, pensjonistmiddag tidlig ettermiddag, åpent hus på dagtid. Fredag: Ungdomsklubb på kveldstid, fredagslunchen på dagtid, åpent hus på dagtid. Lørdag: Kulturkvelder Søndag: Sentrumskafeen klokka 13-16, lavterskel. Hva fikk vi i tillegg til det vi så for oss? Kveldsmat på mandager, trekkspillklubb tirsdager, språkopplæring onsdager, kulturpensjonistgruppe på torsdager og «tippekampen» lørdager.
Antall personer i målgruppen nådd av prosjektet
10000
Prosjektgjennomføring/Metode
Med månedlige brukermøter og jevnlig dialog fikk vi både kvalitetssikring av innholdet og aktivitetene, i tillegg til utvikling og justering av innholdet. Vi satte opp vaktplaner for frivillige, gikk gjennom budsjetter og planer og presenterte en «ukesmeny» i papirform som var tilgjengelig på huset.
Resultater og resultatvurdering
I våre øyne lyktes vi mer enn vi trodde ved oppstarten. Ordningen med brukergrupper fungerte meget godt. Her fikk brukerne via gruppelederne direkte påvirkning og nærhet til hele «Sulamitten».
Oppsummering og videre planer
Dette ble en ubetinget suksess. Så stor at vi har sett oss nødt til å flytte inn i større lokaler – vi vokste ut av vår egen base. I september 2021 åpnet vi våre nye og større lokaler noen hundre meter unna der vi starta opp. Vi viderefører planene, og mere til, i nye lokaler, og håper stiftelsen DAM kan bli med oss inn i denne fremtiden.