Syng med oss – programmer på lokal-tv for eldre, hjemme og på institusjon

Søknadssammendrag

Nasjonalforeningen for folkehelsen Haugaland Demensforening ønsket å gjøre en innsats for eldre under koronapandemien. Noe som kunne aktivisere både de som må være mer hjemme, og de som bor på institusjon, men har mindre besøk og aktiviteter enn før.

Å synge sammen med andre gir stor glede og er godt for kropp og sjel!
Vi har derfor fått støtte til å lage en serie Syng med oss-programmer som sendes daglig på lokal-tv. Programmet sendes til fast tid så det skal være enkelt å huske på. Det spilles inn med syngende publikum og profesjonelle musikere og sangere, og sangene er tekstet på tv-skjermen, så det er lett å synge med. På repertoaret står alt fra gamle revyviser og Prøysensanger til Abba- og Beatlesmelodier. Fellesnevneren er at det er sanger vi har hørt før og som kan vekke gode minner og følelser!

Programmene varer ca 25 minutter og har en rekkevidde på 60 000 personer på Haugalandet. Første program går på tv 19.oktober 2020. Det er planlagt 14 programmer, som vil bli sendt i reprise fortløpende.

Vi håper på god mottakelse fra seerne, og ønsker spesielt at beboere på sykehjem og andre institusjoner kan ha glede av programmene.

Prosjektleder/forsker

Eva Narheim

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Syng med oss – programmer på lokal-tv for eldre, hjemme og på institusjon
Organisasjon
Nasjonalforeningen for folkehelsen
Beløp Bevilget
Kr 300.000
Startdato
03.10.2020