Taxi og matpakke

Søknadssammendrag

Oslo Røde Kors startet konseptet «Taxi og matpakke» i 2021. Dette er en fantastisk aktivitet som vi er veldig glade for at sårbare eldre i Vestfold også skal få oppleve.

Målet med prosjektet er å gi sårbare eldre en dagsopplevelse der de kan reise til et utvalgt sted med sin besøksvenn, der økt aktivitet og gode opplevelser skaper bedre fysisk og psykisk helse. Å spise et godt måltid i ønskede omgivelser, om det så er i naturen, på en fjellstue eller et museum, vil skape gode minner. Koronapandemien har ført til mer hjemmesitting og mindre sosial omgang og aktivitet for en allerede sårbar gruppe, hvor mange har lite sosialt nettverk eller familie rundt seg.

Mange av våre besøksvenner (frivillige) er selv eldre og kan ikke kjøre bil, mange av våre besøksverter (deltakere) har fysiske funksjonshemninger, har rullator eller rullestol, noe som gjør det vanskelig å transporteres i vanlig bil. Å få planlegge en dagsutflukt med trygg taxitransport som har plass til hjelpemidler kan gjøre at mange som ikke har fått vært utenfor sitt eget nærmiljø på lenge kan få en minneverdig opplevelse. Planleggingen i samarbeid med besøksverten vil være en stor del av opplevelsen og ikke minst det å ha en større opplevelse som besøksvert og besøksvenn i felleskap kan mimre tilbake til i ettertid.

Vestfold har til sammen 600 frivillige besøksvenner som besøker sine besøksverter 1-1 i hjemmet eller på institusjon. Aktivitetsledere i hver lokalforening vil dele informasjon om aktiviteten «Taxi og matpakke» med sine besøksvenner. Aktivitetsledere vil ha oversikt over hvem i målgruppen som bør velges ut til aktiviteten. Selve planleggingen, valg av sted og gjennomføringen vil skje mellom besøksvenn og besøksvert. Prosjektet har som målsetning å nå 100 sårbare eldre innen utgangen av 2022.

Prosjektleder

Nina Hansen

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Taxi og matpakke
Organisasjon
Norges Røde Kors
Beløp Bevilget
Kr 200.000
Startdato
15.11.2021