Teksting gir mestring

Søknadssammendrag

Under korona har vi ikke hatt muligheten til å møte medlemmene fysisk slik som før. Derfor har vi laget både digitale treningsfilmer og gjennomført webinarer. Både treningsfilmene og webinarene er tilgjengelig digitalt på vår Youtube-kanal.

Dessverre er det meste av materialet ikke tekstet og det er noe vi har fått en del tilbakemeldinger på at er savnet, spesielt fra våre eldre medlemmer. Undertekster, teksting eller subtitling bidrar ofte til å få frem et budskap, og gjør filmer eller videosnutter mer brukervennlige. Med teksting kan hørselshemmede, for eksempel, enklere få med seg innhold. I tillegg er det også slik at 90 prosent av brukerne på sosiale medier ser film med lyden avskrudd, så her er det spesielt viktig at vi har med tekst på filmene.

I sosiale medier blir film prioritert foran annet innhold. Dette betyr at vi har større sjanse for organisk spredning om vi legger ut film på Facebook, framfor tekst, bilder eller linker. Med dette som bakgrunn ønsker vi i dette prosjektet å heve eksisterende filmmaterialet, treningsfilmer og webinarer som ble sendt under pandemien, med tekst, slik at det blir lettere å følge med for eldre med nedsatt hørsel, samt få en bedre organisk spredning og avspilling i sosiale medier.

Målgruppen er alle med MS, deres pårørende og andre som har lyst til å trene med MS-forbundet og som ønsker faglig informasjon om MS.

Prosjektleder

Kristi Herje Haga

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Tekstin gir mestring
Organisasjon
Multippel Sklerose forbundet i Norge
Beløp Bevilget
Kr 139.250
Startdato
28.02.2022