Til nye høyder med PEF

Søknadssammendrag

Er man mye hjemme alene, blir det lett å begynne å gruble eller bekymre seg. Derfor er det viktig å ta grep, og komme seg ut. – Er man sammen med andre, får man mindre tid til å gruble, understreker Johnson.

Her spiller vi som pasientorganisasjon en stor rolle. Vi kan være distraksjonen som får tankene bort og over i en mer konstruktiv rekke. Vi kan også være drahjelpen som stimulerer til at flere kan benytte seg av helseeffektene naturen gir, i tillegg til å være et forstående fellesskap der du ikke behøver å skjule verken utseende eller frykt. Noen opplever en utrygghet ved å skulle oppsøke en ukjent aktivitet eller overnatte ute alene. Utryggheten kan stamme fra manglende erfaring med naturen eller ha sitt opphav i en diagnose, og medlemmene våre rapporterer økt sykdomsaktivitet under Covid. En natt eller en helg i hengekøye kan gi senkede skuldre i et fysisk fellesskap med mulighet for god og trygg avstand til de andre. Dette vil også være en god arena for gode samtaler, bedre kunnskap om egen diagnose og nye venner.

PEF sentralt utvikler, sammen med PEF Trondheim, et tilbud lokallagene kan benytte. Det vil utvikles et helhetlig konsept med huskeliste, mat-tips og aktivitetstips for de ulike sesongene. Vi vil kjøpe inn hengekøyer med myggnetting, liggeunderlag og tarp til å ha over hengekøyene i tilfelle regn. Det vil også kjøpes en gassbrenner/primus med turkasseroller. Ettersom det er noen lokallag i som har stram økonomi vil vi budsjettere med at noen av gruppene vil få matpenger av prosjektet. Av hygieniske årsaker vil deltakerne selv stå for sovepose.

Trondheim er første lag ut, og prosjektleder Thea vil gjennomføre en testtur sammen med lokallaget som er fungerende brukerutvalg. Tiltaket skal promoteres bredt av både sentralledd og utvalgte tillitsvalgte.

Prosjektleder/forsker

Thea Kristine Lande

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Til nye høyder med PEF
Organisasjon
Psoriasis- og eksemforbundet
Beløp Bevilget
Kr 108.950
Startdato
26.05.2021