Trening i rullestol med Bjarni og Astrid

Søknadssammendrag

Pandemien har ført ta at mange med funksjonsnedsettelse blir sittende hjemme. De har mistet mange av tilbudene de normalt har. Trening sammen med andre er et av de tilbudene som har forsvunnet. MS-forbundet laget høsten 2020 treningsfilmer for personer med MS. Vi har fått flere henvendelser med ønske om å lage tilsvarende for trening i rullestol.

Vi skal lage tre treningsfilmer med trening i rullestol for personer med MS. Filmene skal ha både fysisk – og mentaltrening.

Målet er at de med MS som sitter i rullestol skal få skreddersydd trening til sitt behov og nivå, slik at de skal føle mestring og treningsglede. Mange i rullestol har enda større utfordringer i pandemien enn gående, da det er vanskelig å få den hjelpen de behøver og komme seg ut av hjemmet.

Vi har en instruktør som skal veilede øvelsene til en med MS som sitter i rullestol. Han skal utføre øvelsene. Filmingen starter i april og filmene lanseres i juni.

Vi håper med filmene å nå en gruppe som ikke har skreddersydde treningsopplegg og som har utfordringer med å komme seg ut under pandemien, og at disse skal føle treningsglede og mestring.

Filmene kan også brukes av andre som sitter i rullestol eller som vil trene sittende.

Prosjektleder/forsker

Astrid Moe Eikrem

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Trening i rullestol med Bjarni og Astrid
Organisasjon
Multippel Sklerose forbundet i Norge
Beløp Bevilget
Kr 190.000
Startdato
05.03.2021