Vaksineinformasjon for døve innvandrere

Søknadssammendrag

God informasjon om koronavaksine bidrar til at flere vaksinerer seg. Det er enkelte myter og «fake news» rundt vaksinering som sirkulerer bl.a. i sosiale medier, noe som kan skape skepsis til vaksinering. Enkelte grupper i samfunnet har mindre tilgang på informasjon om vaksine på eget språk og er mer utsatt for desinformasjon enn andre. En god motvekt mot dette er informasjon som er tilpasset ulike målgrupper.

Vi ønsker å lage vaksineinformasjon på tegnspråk som er tilrettelagt for døve/hørselshemmede innvandrere. Målgruppen er innvandrere fra bl.a. Øst-Europa, Asia/Midt-Østen og Afrika. Vi ønsker at informasjonen formidles av programledere som selv har innvandrerbakgrunn, selv er døve/hørselshemmede og som målgruppen lett kan identifisere seg med.

Dette skal produseres som en filmserie som distribueres på tegn.tv og i sosiale medier i samarbeid med Norges Døveforbund og andre aktører. Serien skal publiseres mot årsskiftet 2021/2022, og distribueres tidlig 2022 og aktivt formidles fram til sommeren 2022.

Prosjektet gjennomføres av Supervisuell i samarbeid med Norges Døveforbund, NTS Kompetanse og Tegn.TV.

Med dette prosjektet ønsker vi å styrke tilliten til det offentlige vaksineringsprogrammet i Norge blant døve/hørselshemmede innvandrere.

Prosjektleder/forsker

Finn Arild Thordarson

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Vaksineinformasjon for døve innvandrere
Organisasjon
Norges Døveforbund
Beløp Bevilget
Kr 300.000
Startdato
15.10.2021