Vårtur

Søknadssammendrag

Bakgrunnen for prosjektet er at vi ønsker å tilby våre medemmer og nærmeste pårørende en mestringstur til Roma. Vi er arm- eller benamputerte eldre som er en spesielt utsatt gruppe. Sosial omgang er viktig for vår mentale helse. I denne Corona tiden uten sosial omgang, ikke mulighet til å treffe barnebarn og venner har gjort det spesielt vanskelig. Vi sliter med depresjon og ved å kunne tilby og gjennomføre en sikker, god og humørfyldt reise håper å kunne bringe glede og lys inn i en ellers for mange trist hverdag.

Målgruppen vår er medlemmer i LFA Oslofjord Vest som hovedsakelig består av eldre, gjennomsnittsalder 70 år. Vi har forskjellige amputasjoner av arm eller ben, noen begge deler.

Grunnen til amputasjonene er som oftest forårsaket av sykdom eller alvorlig ulykke. Hverdagen er krevende både for de amputerte og deres pårørende. Prosjektgruppen består av styremedlemmer i LFA Oslofjord Vest som alle er amputert.

Vi møtes på Oslo Lufthavn og tar fly til Italia. På flyplassen står 2 drosjer og venter på oss. De tar med både elektriske og manuelle rullestoler. De kjører oss til hotellet, tar oss med på guidet tur i Roma de neste to dagene og tilbake til flyplassen når vi skal hjem. Fellers middager, litt alenetid for de som ønsker det. Vi har benyttet reisebyrå som har reservert flybilletter og transport i Italia.

Prosjektleder bestiller hotell og holder kontakten med reisebyrå. Informasjon, påmelding, økonomiansvar og evaluering fordeles på de andre i prosjektmedlemmene. Vi forventer at alle får en god opplevelse og at dette igjen stimulerer til mer aktivitet. Vi håper også at det medfører mer engasjement og deltakelse i organisasjonens arbeid. Knytte nye bekjentskap og stimulere til egen aktivitet.

Prosjektleder

Åse Synnøve Jakobsen

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Vårtur
Organisasjon
Norges Handikapforbund
Beløp Bevilget
Kr 175.000
Startdato
17.09.2021